Aan de Herengracht vind je Deus Ex Machina’s Amsterdamse vlaggenschip: ‘The Wat of Why’. In dit artikel vertellen we je waarom je vooral een keer een hapje wilt eten bij Deus Ex Machina. Maar ook voor een lekker ontbijt, kop koffie of kleding kun je hier terecht.

Deus ex machina hotspot

Een inspirerende plek

In het café ben je de hele dag welkom. Zin in een biertje (lees: Deus Benzin 5.2 Pilsner) en burger na je werkdag? Deus Ex Machina is the place to be. Voordat je bij bier en burgers denkt aan een standaard menu, helpen we dit graag meteen de wereld uit. Bij Deus vind je Romeinse streetfood pizzaplanken, gambas piri piri en gegrilde kip die creatief geserveerd worden. Ook zijn er genoeg vega(n) opties voor de liefhebber. Avocado frietjes? Bon appétit! Uitgegeten maar nog niet helemaal verzadigd? Ga dan vooral ook een keer langs bij de winkel aan de Herenstraat. Hier vind je alles voor de bekende, stoere Deus look.


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Deus Ex Machina Amsterdam (@deuswatofwhy) op

Meer dan een restaurant en een winkel

Deus is meer dan een restaurant en winkel, namelijk een inspirerende plek waar alle Deus Ex Machina activiteiten en producten samenkomen. Een plek om te creëren, elkaar inspireren, socializen en voeden. En dat laatste dus ook letterlijk. Zin om te snacken, borrelen of uitgebreid dineren? Van ontbijt, lunch, diner of late-night food, bij Deus ben je welkom. Je ochtend beginnen met een Lot Sixty One koffie of later op de dag een signature cocktail of speciaalbiertje bij je avondmaal? De bediening is erg vriendelijk en helpt je graag op weg.

‘The Wat Of Why’

Deus Ex Machina (God van de Machine) gelooft dat ergens mee bezig zijn leuker is dan het daadwerkelijk bezitten. De filosofie van het merk staat daarom voor verschillende belevingen van plezier: motorrijden, surfen, fietsen en skateboarden. Een gigantische zaak vol gecustomized motoren, een ruw en stoer interieur maar wel met oog voor detail. Overal vind je planten, knusse hoeken en vintage tafels en stoelen voor een authentieke sfeer. Originaliteit is de basis van deze creatieve broedplaats. En dan is er ook nog een fijne bar waar de authentieke cocktails gemaakt worden, een take-out en zomerdag een zonnig terras aan het water.


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Deus Ex Machina Amsterdam (@deuswatofwhy) op

Deus Ex Machina werd in 2o06 opgericht in Australië, en met succes. Met inmiddels meer dan 8 Deus Tempels wereldwijd (o.a. Sydney, LA, Bali, Milaan & Tokyo, Ibiza, Amsterdam en Kaapstad) kun je zeggen dat Deus Ex Machina uitgegroeid is tot een wereldwijd begrip. Niet enkel binnen de surf- en motor community, maar bij iedereen die geniet van alle fijne dingen van het leven en een stukje originaliteit kan waarderen.


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Deus Ex Machina Amsterdam (@deuswatofwhy) op

Lees ook: 8 x de lekkerste streetfood restaurants in Amsterdam