Daten: het is zo makkelijk nog niet. Ben je hartstikke single en wil je iemand beter leren kennen op een goede spot? Of heb je al een tijdje een relatie en wil je een beetje uit die bankhang-sleur komen? Dan zit er maar één ding op, namelijk nieuwe plekken ontdekken. Let’s go. 

hotspots date amsterdam
Bron: @bentheliem

Date spots in Amsterdam

Amsterdam telt tig fantastische restaurants om te lunchen, dineren, ontbijten, borrelen of simpelweg een coffee to go te halen. Hartstikke leuk, maar soms ook een tikkeltje overweldigend. Want waar neem je die o zo speciale persoon mee naartoe? En hoe weet je zeker of de sfeer goed voelt? Er gaat niets boven een lijstje waar je gemakkelijk uit kunt kiezen, dus wij zetten onze vier favorieten van het moment voor je op een rij. Zo weet je precies waar je eerstvolgende date plaats gaat vinden.

1. BAUT

Grote kans dat de naam BAUT je wel bekend voorkomt. Dat kan heel goed kloppen, aangezien het restaurant in 2012 al voor het eerst haar deuren opende in het pop-up restaurant aan de Wibautstraat. Na zo’n 7 pop-up locaties in 8 jaar tijd, is het echter weer tijd voor de originele plek. BAUT is terug op de Wibautstraat en is een plek waar je in een ongedwongen sfeer van je date kan genieten. Zo vind je in dit restaurant in Oost – met een groot terras aan de grens van zowel Amsterdam Oost, Centrum én de Pijp – genoeg opties om te lunchen, dineren of borrelen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Bar BAUT (@bar_baut)

Onze tip: plan je date rond lunchtijd. BAUT heeft op de luchkaart namelijk flink wat gerechten die je echt eens moet proberen. Van steak tartaar met kimchi tot aan een overheerlijke bisque royal, je wil alles proeven. BAUT heeft een focus op lokale producten en producenten, dus behalve een eye-catching interieur en héérlijk eten, is ook daar aan gedacht. Daten maar!

Adres: Wibaustraat 25, Amsterdam

2. Café Jansen

Grote kans dat je nog nooit een kijkje hebt genomen in de Bijlmerbajes. Logisch, want (hopelijk) had je hier helemaal niets te zoeken. Gevangenisbewakers en gevangenen zijn hier echter al een tijd niet meer te vinden, want onlangs opende Café Jansen Bajeskwartier hier haar deuren. Een bruisend en uniek restaurant in – je verwacht het niet – de voormalig Bijlmerbajes. En als we het over een unieke date hebben, dan hebben we het uiteraard over een diner, lunch of borrel in dit restaurant. Wil je je date extra spannend eindigen? Dan kan je zelfs in hotel Jansen Amsterdam Bajeskwartier overnachten.

In dit unieke restaurant en hotel kun je niet alleen genieten van het indrukwekkende interieur, ook is er een ruim (en héérlijk) menu waar je van kunt genieten. Geen water en brood, maar een à la carte ontbijt met de focus op klassiekers, een unieke lunch en een diner met een menu dat continu wisselt, aangezien er met de seizoenen mee wordt gekookt. Dorst hoef je absoluut niet te krijgen, want ook aan de wijn- en cocktailkaart is genoeg aandacht besteed.

Adres: Bijdorpplantsoen 10, Amsterdam

3. W Amsterdam

Een date waar je u tegen zegt, die beleef je uiteraard op een rooftop. En dan hebben we het niet over zomaar een rooftop, maar een rooftop mét een zwembad (duh). Op het dak van W Amsterdam vind je een heerlijke rooftop met een waanzinnig uitzicht over de stad, namelijk het WET Deck in het W Amsterdam. Met exclusieve cocktails, een fotogeniek zwembad en een stijlvolle sfeer krijg je hier instant New York-vibes bij.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door W Amsterdam (@wamsterdam)

Extra leuk: je kunt op het dak van W Amsterdam deze zomer genieten van een drie uur durende sessie met een welkomstdrankje én een dj die live een heerlijke set in elkaar draait. Hoe je dit doet? Boek een sessie, neem de lift naar de 6e verdieping van het ‘Exchange’ W Amsterdam gebouw en kies een ijskoud drankje van de cocktailkaart. Geniet van de zonsondergang of boek een sessie in de late uurtjes, zodat je samen met je date kunt gaan dansen. Wat wil je nog meer?

Adres: Spuistraat 175, Amsterdam

4. NOMADS

Zijn jij en je date echte foodies? Dan is een culinair uitstapje altijd een goed idee. Singapore is een paradijs voor liefhebbers van goed eten, dus om deze reden heeft restaurant NOMADS een bijzonder project met Singapore Tourism Board en Singapore Airlines opgezet. Het team van wereldrestaurant NOMADS vloog namelijk naar Zuidoost-Azië om alles te leren over de eetcultuur. Na veel rondstruinen op lokale markten, koken met locals en geheime recepten te leren, is er iets héél bijzonders uitgekomen. Je kan namelijk nu in Amsterdam tot eind september genieten van de meest bijzondere gerechten uit Singapore met een NOMADS-twist.

Wat jij en je date kunnen verwachten? Van een gerecht dat geïnspireerd is op de bekende Chilli Crab tot aan een intepretatie van het populaire soepgerecht Bak Kut Teh. Kortom: je kunt je hier volledig wanen in de culinaire hemel van Singapore – en dat met een NOMADS-twist. Niet geheel onbelangrijk, er is ook aan de drankjes gedacht. Van het iconische Tiger Beer tot aan een Kaya Toast Cocktail. Echt het proberen waard!

Adres: Oranje-Vrijstaatkade 55