Vorige week vertelde ik je over de waarheid achter droogshampoo. Zo ook dat het te veel, te lang en te vaak gebruiken een nadelig effect kan hebben. Daarom vertel ik je nu graag hoe je droogshampoo zo efficiënt mogelijk kunt gebruiken. Het blijft namelijk mijn lievelings-haar product, dat ervoor zorgt dat ik net even langer dat ene dagje langer met mijn kapsel kan, op dagen dat ik echt geen zin of tijd heb het volledig opnieuw in model te brengen.

Picture by Unsplash
Picture by Unsplash

Droogshampoo, wat is het ook alweer?

Als ‘opfrissing’ of wanneer je mijn vorige artikel nog niet hebt gelezen, hierbij nog een kleine info: Droogshampoo is een product (meestal in een sprayvorm) dat bedoelt is om het overtollige vet uit je haar weg te nemen en op te frissen zonder het nat te maken. Dit zorgt voor een frisse look álsof je het net gewassen hebt. Maar droogshampoo heeft nog meerdere voordelen: Het is verkrijgbaar in verschillende (haar) kleuren, geuren en substanties. Zo kun je meteen voor meer volume of textuur in je haar zorgen. Ook heeft het een lekkere verfrissende geur.

Wat ik vaak zie is de uitspraak: ‘Laat geen witte waas of residu achter’.) In mijn ervaring is dit vaak misleidend, maar goed, ook daar heb ik tips voor. Hieronder lees je 6 stappen die het gebruik van droogshampoo niet overbodig maken en in mijn hair-routine heel goed werken.

  1. Het eerste wat je zou moeten doen bij het gebruiken van droogshampoo klinkt eigenlijk heel logisch en vanzelfsprekend. Stap 1 is namelijk: Schudt voor gebruik goed! (Dit geldt voor bijna al je beauty producten.) Dit wordt vaak vergeten en kan er voor zorgen dat het ‘poeder’ niet goed wordt verdeeld over je haar en je die vervelende witte streep op je prachtige Brigitte Bardot kapsel aantreft.
  2. Zorgt ervoor dat je haar altijd geborsteld is voordat je het aanbrengt. Dit, omdat het zich anders ophoopt tussen eventuele klitten en niet goed verdeelt tussen het haar en op de hoofdhuid en dus eigenlijk vrij weinig zal doen voor je.
  3. Spray je droogshampoo zo veel mogelijk onder en tussen de haaraanzet. Dit doe je door het haar te verdelen in scheidingen en als het ware ‘om te klappen’ naar de andere kant. Voor nog meer volume verdeel je je haar in kleine(re) ‘vlakken.’ Gebruik tijdens het aanbrengen je andere hand om een soort ‘poefie’ effect te creëren. (Oké, ik heb werkelijk geen idee hoe het woord Poefie anders te omschrijven maar hoop dat je begrijpt wat ik bedoel.) Die haar separatie duw je wat omhoog en maak je als het ware ‘bol’ en sprayt daaronder je product. Zo verspreid het product zich goed en krijg je je gewenste volume.
  4. Wanneer je klaar bent met aanbrengen raak je haar dan zo min mogelijk aan. In ieder geval voor de 10 minuten daaropvolgend. Dus ga niet meteen borstelen of in-masseren als je een witte waas ziet maar maak je haar losjes vast en ga iets anders doen. Het product heeft echt even tijd nodig om z’n werk te doen. Schudt daarna even met je hoofd onderste boven heen en weer. Als je het goed hebt gedaan zie je meteen dat het witte residu minder tot niet meer zichtbaar is. Als je dit wel nog hebt, haal dan even een hand of borstel door je haar.
  5. Droogshampoo werkt voor vet (wordend) haar vooral goed op de hoofdhuid en haaraanzet en is eigenlijk nooit bedoelt voor het gebruiken in de lengte en punten van je haar. Wil je dit wel, dan zou je dit het beste kunnen doen bij een haarwerk dat om meer houvast en ‘stugheid’ vraagt, bijvoorbeeld bij een (in)vlecht.
  6. Gebruik droogshampoo gemiddeld zo’n 2 keer per week. Niet meteen na het douchen maar pas als je ziet dat het nodig is. Ook kun je voor het slapengaan wat aanbrengen en de volgende dag door borstelen zodat je veel volume hebt.

Zoals ik in mijn vorige artikel al zei, gebruik dit product nooit te vaak, te lang en te veel. Een bus per week is zonde en ook voor je portemonnee.

Lees ook: De waarheid achter droogshampoo