De lente en de zomer komt er weer aan en we willen er natuurlijk allemaal super summery en cute uitzien. Make-up loos naar het strand? Ja duhhhhh. Wie wilt dat nou niet? Wij hebben daarom een hack voor jou gevonden om een prachtige glowy skin te krijgen!

bron: nl.pinterest.com
bron: nl.pinterest.com

TikTok

Ze noemen het ook wel de ‘That Girl Aestethic’ op TikTok. Ondanks dat het een menselijke basisbehoefte is om, je weet wel, te overleven, is het drinken van je dagelijkse hoeveelheid nogal (durven we het te zeggen?) trendy geworden. Kijk maar naar de talloze video’s met een “that girl” ochtendroutine.

We snappen dat warm citroenwater na een tijdje een beetje saai kan worden. Daarom hebben we drie super chille waterrecepten voor ’s ochtends op een rijtje gezet om je hydratatie ritueel op te schudden en een gezonde, stralende huid te ondersteunen. Studies hebben immers aangetoond dat interne hydratatie het vochtgehalte van je huid en de dikte van de huid kan beïnvloeden, en eerlijk is eerlijk, wie wilt er nou geen glowy huid?

Voor de meiden die de tijd hebben in de ochtend

Het is Water met 5 ingrediënten. Als je je gezondheid ’s ochtends een kick-start wilt geven – en je bent niet bang voor een stevig recept – probeer dan deze vijf ingrediënten toe te voegen voor een stralende huid van binnenuit. Hier is wat TikTok gebruiker @glowwithella toevoegt aan haar glas en waarom het zo goed en nuttig is voor je huid en haar huid ziet er amazing uit:

@glowwithella how i’ve been supercharging my morning water lately 💦🕺 #water #healthtips ♬ Looking Out for You – Joy Again

Voor de alles-in-één schoonheidsbehoud: collageenwater

Collageenwater is op het moment helemaal hip. En daar zijn ook zeker goede redenen voor. Er is over collageenpeptiden van hoge kwaliteit aangetoond dat ze de hydratatie van de huid ondersteunen, fijne lijntjes minder zichtbaar maken en je haar en nagels sterk houden. Wow. Tipje van ons: koop het voortaan niet meer in de winkel maar maak het lekker thuis! Kost veel minder geld.

Zo maak je je eigen collageenwater:

Schenk een glas water in en roer er een schepje collageenpoeder door tot het opgelost is.
Voeg vervolgens een scheutje vers geperst sinaasappel-, citroen- of komkommersap toe voor extra smaak.
En dan opdrinken maar, want deze poeder laat je huid er stralend uitzien!

Voor degenen die verlangen naar de smaken: grapefruit en rozemarijn water

Als je niet graag een smoothie drinkt, maar verlangt naar verfrissend vers fruit, dan is dit grapefruit en rozemarijn water een makkelijke manier om je huid te verjongen. Niet alleen is de kruidige mix is verfrissend, maar het zit ook vol met vitamine C, die tonnen aan voordelen voor de huid heeft. Plus, je kunt het schudden en verschillende fruit en kruiden combinaties uitproberen om je ochtend hydratatie interessant te houden en niet te ééntonig.

Dit is wat je in deze krachtige smaakdrank kan stoppen:
½ ongeschilde grapefruit, in plakjes gesneden
2 tot 4 takjes rozemarijn
3 kopjes of meer ijs, genoeg om een kan tot de helft te vullen
Genoeg ‘gezuiverd’ water om een kan van 2 liter te vullen

Een korte samenvatting

Voorrang geven aan hydratatie in de ochtend is belangrijk voor je huid en sowieso je algemene gezondheid, maar dat betekent niet dat het saai hoeft te zijn. Er zijn veel verschillende manieren om belangrijke voedingsstoffen aan je water toe te voegen om het nog nuttiger te maken en je selfcare routine op te schudden. So goodluck ’that girls’  😉

Lees ook: Tomaten-masker: de beste remedie tegen puistjes