Wanneer je jouw huis een kleine upgrade wilt geven, hoeft dit niet duur te zijn. Je kunt ook kiezen voor kleine veranderingen die juist grootst uitpakken. Je wilt veranderingen, maar hebt geen overdreven gevulde zakken. Je kunt geen extreme home make-over doen, daarom laten wij jou zien hoe je met een klein budget en kleine aanpassingen grote veranderingen kan maken.

Verf erover

Als je een muur of een bepaald gedeelde van je huis verft ziet het er meteen anders uit. Wij houden van witte oppervlaktes, want dat doet zelfs die kleine appartementen een stukje groter lijken. Toch doet het ook veel voor een ruimte als bijvoorbeeld één muur een ander kleurtje krijgt of je kunt kiezen voor de trend: colorblocking.

gekleurde muur femfem color blocking femfem
Foto’s: herzundblut & remodelista

Kleine aanpassingen

Wanneer je jouw huis een upgrade wilt geven, hoef je niet ineens al het oude weg te gooien en alles nieuw kopen. Meestal is de basis van het huis goed, maar ben je alles wat eromheen zit een beetje beu. Kies daarom voor kleine veranderingen, koop een andere salontafel, een nieuw vloerkleed of andere kleine dingen. Ook kan het zo zijn dat je jouw keuken een beetje zat bent. Dan hoef je niet direct een compleet nieuwe keuken te kopen, kies bijvoorbeeld voor een nieuwe afzuigkap, koelkast of gasfornuis.

Andere mensen en kleuren

Vele mensen hebben tegenwoordig niet alleen maar foto’s in lijstjes, ook vele muren hangen vol met foto’s en posters. Kies voor andere foto’s of een geheel andere manier waarop je jouw foto’s op de muur hangt. Zo kun je kiezen voor alleen maar zwart-wit, veel kleur of allemaal andere mensen op de foto. Laat je creatieve brein helemaal los gaan!

foto muur foto muur fem fme
Foto’s: Desenio & architecturedecor

Andere kleur accessoires

Vaak is jouw woning gedecoreerd met één bepaalde kleur of twee kleuren. Groene kussens, een groen tafelkleed, groene kaarsen, vrijwel alles is groen. Na een tijdje wil je iets anders, kies dan gewoon voor een andere kleur accessoires. Vind je het zonde om al het groen weg te doen? Kies dan voor een extra kleur die hier mooi bij past, zoals de kleur goud. Combineer deze kleuren en maak jou huis weer zo goed als nieuw.

Verse bloemen en planten

Niets staat gezelliger dan verse bloemen en planten in huis. Het is misschien een beetje prijzig om iedere week verse bloemen en planten in huis te halen, kies daarom voor planten die je weinig hoeft te verzorgen en prachtig zijn. Wat betreft bloemen, hoef je deze natuurlijk niet iedere week in huis te halen. Beloon jezelf soms gewoon een beetje met een prachtige bos bloemen of kijk je vriend een beetje lief aan en geef een aantal hints.

planten in huis plant in huis femf em
Foto’s: mittvitahus & hm

Lees ook:

5 trendkleuren waarmee jij jouw huis kunt decoreren