Ben jij dit jaar aan de beurt om het Oud en Nieuw feestje bij jou thuis te organiseren? Dan waarschuwen we je alvast dat dit meer werk is dan je denkt. Aankleding, de playlist, drankjes en hapjes. Overal moet aan worden gedacht. Wij hebben een aantal tips die ervoor kunnen zorgen dat je niks vergeet.

Huisfeest
Photo by JESHOOTS.COM

Het organiseren van een huisfeest is natuurlijk hartstikke leuk, maar kan ook best frustrerend zijn. Denk maar aan de troep waarin je wakker wordt na afloop van een geslaagd feestje. Dan kom je van een koude kermis thuis… Alle boodschappen die moeten worden getild en, mocht je geen auto hebben, ook nog op je fiets mee naar huis moeten.

Boodschappen

Vooral in de grote steden kun je gebruik maken van bedrijven die je boodschappen bezorgen tot in de keuken, denk aan Albert Heijn, Jumbo of Picnic. Bestel hier vooral de zware producten zoals drinken, dat scheelt je heel veel gesjouw! Let er wel op dat je op tijd bestelt, zodat je zeker weet dat je alles op tijd binnen hebt. Op google kun je op tools zoeken om te kijken hoeveel drank je moet inkopen, heel handig!

Budget

Dit is de minder leuke kant van het geven van een huisfeest, het kost altijd meer dan je had verwacht. Spreek met je gasten af of zij een bijdrage leveren. Het is bijvoorbeeld handig om de kosten voor de schoonmaker gewoon te delen als je het niet heel breed hebt, want wie wil nou die wc onder handen nemen na een geslaagd feestje. Spreek dit natuurlijk wel goed van te voren af.

Huisfeest thema

Niet iedereen is even weg van een uit de hand gelopen themafeestje, maar een bijpassend Oud en Nieuw thema kan geen kwaad! Glitters of black tie zorgen er gelijk voor dat er een leuke sfeer hangt op je feestje en dat kost jou als organisator niks.

Versiering

Het versieren van je huist voegt veel sfeer toe aan je huisfeest, hang slingers diagonaal door je kamer, blaas helium ballonnen op en zet leuke sfeerverlichting aan. Alleen nog een leuk muziekje en je huis is ready to party! 

Vermaak

Wanneer je een leuke groep hebt uitgenodigd kun je garanderen dat je een geweldige avond tegemoet gaat. Om je feestje toch nog éxtra leuk te maken kun je ervoor zorgen dat er leuke dingen te doen zijn. Haal een polaroidcamera in huis, maak een photobooth met verkleedkleren, of ga opzoek naar een leuk spelletje.

Traditie

Vieren jij en je vrienden al jaren samen Oud en Nieuw, of andere huisfeestjes? Regel een beamer en maak er een leuke diavoorstelling van. Zo blijven er grappige momenten voorbijkomen en halen jullie herinneringen op voor het nieuwe jaar begint.

Playlist

Op elk huisfeestje is dit een terugkomend probleem, je hebt de hele playlist uitgedacht tot dat je gasten op een level komen dat ze al hun favoriete hitjes willen horen. Om te voorkomen dat je steeds je telefoon kwijt bent voor de playlist, kun je een openbare playlist aanmaken op Spotify. Deze playlist deel je met je vrienden en op die manier kan iedereen zijn of haar nummers toevoegen. Dit scheelt een hoop werk en zo heeft iedereen de muziek die hij of zij leuk vindt!