Wil jij dit jaar met Pasen net doen of je in een restaurant zit? Ga dan voor dit dessert: Deconstructed Lemon Meringue Pie. Het toetje heeft een frisse touch, ideaal voor deze tijd van het jaar. Dit dessert is niet alleen restaurantwaardig, maar ook nog eens instafeed-waardig. Lees snel verder hoe je dit heerlijke dessert maakt.

@laurasbakery Instagram
@laurasbakery Instagram

Deconstructed Lemon Meringue Pie

Dit toetje is eigenlijk een moderne versie van de ‘normale’ Lemon Meringue taart die je misschien wel kent. Door de deconstructed touch hieraan te geven wordt het dessert een stuk bijzonderder. Het ziet er niet alleen heel chique uit, het is ook nog eens heel makkelijk te maken! Ga dus voor je eigen restaurant deze Pasen.

Wat heb je nodig voor jouw chique dessert?

Gebruik dit recept voor zandkoekjes 

Italiaanse schuim:

100 gram eiwit

40 gram poedersuiker

160 gram kristalsuiker

45 gram water

Wat je verder nog nodig hebt

6 eetlepels lemon curd

Blaadjes munt

Crème brûlée brander

@annabanana pinterest
@annabanana pinterest

Hoe maak je dit toetje?

Voor dit toetje moet je twee verschillende onderdelen voorbereiden: de koekjes en het Italiaanse schuim. Je kunt er ook nog voor kiezen om de lemon curd zelf te maken, maar deze is ook te koop in de winkel.

Voor het maken van de koekjes kun je het recept voor zandkoekjes gebruiken. De helft kun je in een vormpje naar keuze maken. De andere helft wordt verkruimeld.

Als laatste moet het Italiaanse schuim worden gemaakt, vlak voor het serveren:

Stap 1: Klop in een vetvrije kom de eiwitten stijf en voeg hier de poedersuiker aan toe.

Stap 2: Maak de suikersiroop. Doe het water en de kristalsuiker bij elkaar in een steelpannetje en kook het tot het een siroop wordt van 121 graden. Je hoeft niet te roeren.

Stap 3: Als het suikersiroop de juiste temperatuur heeft, zet dan de mixer met het schuim vast aan. Voeg dan de siroop hierbij terwijl de mixer draait.

Stap 4: blijf dit kloppen op de hoogste stand totdat het schuim koud wordt.

Stap 5: je kunt het schuim toevoegen aan je dessert, geef het een bruin knapperig laagje met een brander.

Je toetje maken

Stap 1:

Verkruimel ongeveer 60 gram van de koekjes en verdeel deze in een brede streep over je dessertbordjes.

Stap 2:

Doe het Italiaanse schuim in een spuitzak en spuit 3 toeven op de koekkruimels, brand deze met de brander.

Stap 3:

Vul ook een spuitzak met lemon curd en verdeel 4 kleine toefjes over de koekkruimels, naast de schuimtoeven. Hierna kun je nog 3 kleine toefjes Italiaans schuim toevoegen, brand deze ook weer met je brander, steek hier de koekjes in.

Stap 4:

Verdeel kleine blaadjes munt over de lemon curd, dit maakt het helemaal af

Eet smakelijk!

Lees ook: Dit is een heerlijk driegangenmenu om Pasen te vieren