Hoeveel tijd brengen jij en je lover gemiddeld door tussen de lakens en komt dit een beetje overeen met je persoonlijke voorkeur? Er schijnt namelijk een ideale duur van een bedavontuurtje te zijn, volgens onderzoek. Lees verder voor de ideale duur van een bedavontuurtje.

ideale duur van een bedavontuurtje
Bron: Fifty Shades of Grey

Wat is de gemiddelde duur van een bedavontuurtje?

Gemiddeld gezien duurt een avontuurtje in bed namelijk helemaal niet zo lang als dat je zou denken. Als we het hebben over de duur van het partijtje gaat dit over het moment van het begin van het avontuurtje tot en met het hoogtepunt van de man of vrouw (of allebei). Disclaimer: niet elk bedavontuurtje hoeft een hoogtepunt te hebben, maar tijdens dit onderzoek is dit op deze manier berekend. Dat betekent dat voorspel hierin niet meegerekend wordt.

Gemiddeld liggen koppels zo’n 5,7 minuut met elkaar tussen de lakens. Toch zegt dit vrij weinig, omdat het enorm verschilt per persoon. Fun fact: het verschilt zelfs per land hoe lang koppels graag met elkaar in bed duiken.

Dít is de ideale duur van een bedavontuurtje

Maar wat is dan nu echt de ideale duur van een bedavontuurtje? Dat heeft deels natuurlijk eigenlijk gewoon met je eigen voorkeur te maken. De één zal blij worden van een kort avontuurtje terwijl de ander er liever nachtwerk van maakt. Ook heeft het met de timing te maken. Soms komt een beurtje nou eenmaal wat beter uit dan anders.

Uit de cijfers kunnen we opmaken dat de voorkeuren in ieder geval heel anders zijn. Deze lopen namelijk ontzettend uiteen! Toch hebben mannen wel een duidelijk antwoord op de vraag wat precies de ideale duur is van zo’n avontuurtje tussen de lakens. Volgens onderzoek komt dit uit op ongeveer 16 minuten. In de praktijk halen koppels dit eigenlijk nooit. Ben jij nou niet helemaal tevreden met de duur van jullie avontuurtjes tussen de lakens? Heb het er dan gewoon eens over met je partner.