Ga jij er een jaar tussenuit? Dat is een geweldige mogelijkheid om heel veel van de wereld te zien. Tijdens het plannen van zo’n jaar komt er veel op je af. Je wil je tijd natuurlijk zo goed mogelijk besteden en zoveel mogelijk dingen ervaren. Maar er is zoveel keus, zoveel geweldige dingen om te doen, plekken om te bezoeken en evenementen om bij te wonen. Wij hebben 6 fantastische ideeën op een rij gezet om het meeste uit jouw tussenjaar te halen. Of je nu op wereldreis gaat of dichter bij huis blijft.

fotograferen-kasteel-reizen-FEMFEM

Yogalesje

Een nieuwe stad bezoeken is altijd leuk maar je wil je niet altijd als de eeuwige toerist voelen. Een unieke manier om een nieuwe stad beter te leren kennen is om een yogales op te zoeken die buiten wordt gegeven. Je ziet wat van de stad, het is een leuke manier om contact met de locals te maken en je volgt een nieuwe yogales. Zo verleg je ook eigen grenzen.

Festival

Zoek een festival op waar je nog nooit bent geweest. Kies er een in het buitenland, het is een leuk excuus om naar een nieuw land af te reizen. Een festival geeft je een hele feestelijke blik op de cultuur van het land. Je leert je bestemming op een hele unieke manier kennen, je maakt vrienden voor het leven en je creëert er een hoop onvergetelijke herinneringen bij.

Fotografie curses

Neem een fotografie cursus. Je leert op een hele andere manier naar de wereld te kijken. Als je fotografeert let je op details, kijk je naar de lichtinval en de kleuren om je heen en probeer je een verhaal bij je plaatjes te creëren. Het dwingt je om even uit het snelle leven te stappen en te observeren. Naast dat het leerzaam en interessant is weet je nooit wanneer je fotografie skills van pas komen. Misschien om die onvergetelijke solo reis vast te leggen?

Koken als een chef

Volg een korte cursus of workshop bij Le Cordon Blue in Parijs. De goed aangeschreven culinaire school biedt ook voor de amateurs korte cursussen aan. Iedereen kan zich zo in de wereld van de franse cuisine begeven. De lessen zijn in het frans maar worden in het engels vertaalt. Leer binnen vier uur om traditionele makarons te maken of duik dieper in de materie en volg een brood-bak cursus van 4 dagen.

Marathon

Train voor een marathon in jouw favoriete stad. Een leuke manier om een nieuwe stad te zien en een manier om je grenzen op te zoeken. De training alleen al vergt een hoop doorzettingsvermogen. Je leert jezelf op een andere manier kennen en je komt te weten tot wat je allemaal in staat bent als jij je ergens voor inzet. Je overwint jezelf en de stad, als je dat kunt dan kun je alles aan wat er in de toekomst op je af komt.

Nieuwe taal

Een nieuwe taal leren is iets waar veel mensen over dromen. Dit is je kans om het te doen! De beste manier om een taal ècht te leren is om je ermee te omgeven. Ga naar een land waar ze de taal spreken die je wilt leren en volg een cursus van een paar maanden. Vaak krijg je onderdak als onderdeel van je cursus. Kies voor een verblijf bij een gastgezin, zo leer je ook echt wat over de cultuur en kun je je geleerde woorden meteen oefenen.

Werken of reizen? Zo bepaal jij je keuze