SPF, oftewel zonbescherming, het is er om onze huid te beschermen tegen schadelijke stralingen. De meeste denken dat SPF smeren alleen belangrijk is in de zomer of als je naar een warm land gaat, maar dat is dus niet zo. Ook in de winter is het belangrijk om jezelf te beschermen tegen de zon. Wij leggen je uit waarom.

SPF insmeren zonnebrand rimpels huid
Bron: Pinterest

Zon of geen zon

Het maakt niet uit of het zonnetje schijnt of niet, iedere dag SPF smeren is belangrijk. Het beschermt je huid tegen UV-stralingen. Je zou denken dat in de winter de zon niet schijnt en je het dan ook niet nodig hebt, maar dat is niet zo. Wat veel mensen vergeten is dat er twee soorten UV-stralingen zijn. Het zonlicht dat onze aarde het meest bereikt is de UVA-straling. Je verbrandt niet en de huid wordt niet rood, maar de schadelijke straling dringt wel door in de huid. Het vergroot de kans op huidveroudering en huidkanker.

Voor altijd jong met SPF

SPF alleen smeren als je naar buiten gaat? Ehm, nee, zo werk het helaas niet. De UVA-stralingen komen namelijk ook door het raam heen. Dus je moet ook insmeren als je thuis blijft. Je elke dag insmeren met SPF maakt de kans kleiner dat je later hevige rimpels krijgt. Als je dan wat ouder bent, zullen mensen je een stuk jonger schatten. Ze zeggen ook wel dat SPF de nieuwe anti-rimpel crème is. Als je nu begint, zal je jezelf over 30 jaar dankbaar zijn.

Hieronder zie je een video van huidtherapeut Fleur Maxime. Zij legt uitgebreid uit waarom het smeren van SPF zo belangrijk is. Ze geeft ook gelijk een tip waar je op moet letten als je een zonnebrandcrème koopt.

@fleurmaxiime Kijk tot het einde omg 😱😱😱. Met welke vriend(in) wil jij mooi oud worden? Tag ze! #uva #uvb #zonbescherming #skintip #vira #fy #fyp #vj #wow ♬ Sunset Lover – Petit Biscuit