Je zit op de bank onder het genot van een kop thee en kijkt naar buiten. De regendruppels kletteren tegen het raam. Waarom gaat die zomer altijd zo snel voorbij? Het is dan misschien te koud voor een écht ijsje, maar deze ijs look-a-likes cupcakes zijn een perfecte vervanger. Zo haal je de zomer toch nog een beetje in huis!

ijshoorntjes-cupcakes-femfem

IJsjes of cupcakes?

Deze lekkernijen zien eruit als echte softijsjes, maar niets is minder waar. Het zijn namelijk heerlijke cupcakes met botercrème van vanille, slagroom, chocola en sprinkles. Het water loopt ons al in de mond!

Zo maak je het

Ingrediënten:

Algemene ingrediënten:

  • ijshoorntjes met een platte bodem
  • chocoladesaus
  • slagroom
  • sprinkles
  • Maraschino kersen

Voor de cupcakes:

  • 1,5 kopje bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 1/4 tl zout
  • 3/4 kopje suiker
  • 2 eieren
  • 1 dun plakje roomboter (gesmolten)
  • 1,5 tl vanille
  • 1/2 kopje zure room

Voor de botercrème van vanille:

  • 2 dunne plakjes roomboter
  • 3 1/2 tot 5 kopjes poedersuiker
  • 1/2 tl vanille
  • een scheutje melk

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng vervolgens de bloem, bakpoeder, zout en de suiker in een kommetje door elkaar en zet het even apart. Doe vervolgens de eieren, gesmolten boter, vanille en zure room in een mixer en meng dit alles tot een glad geheel. Voeg het bloemmengsel langzaam toe en mix alles samen goed door. Om te zorgen dat de ijshoorntjes blijven staan wanneer de cupcakes in de oven gaan, neem je een aluminium bakje. Deze plaats je op de kop, en in de bodem maak je gaten waar de hoorntjes precies in kunnen staan. Verdeel het mengsel over de ijshoorntjes, vul ze tot ongeveer de helft. Bak dit samen in de oven voor 18 tot 22 minuten, check hierna of je er een tandenstoker in kunt prikken zonder dat er iets aan blijft plakken. Kan dit? Dan zijn ze klaar. Laat ze vervolgens afkoelen.

Voor de botercrème van vanille:

Mix de boter tot een zacht geheel. Voeg vervolgens langzaam de poedersuiker toe, ongeveer 1 kopje per keer. Mix totdat de poedersuiker één is geworden met de boter en totdat het mengsel niet meer te waterig is. Voeg de vanille toe en meng het rustig mee. Wanneer het te dik wordt, voeg je een scheutje melk toe.

ijsjes-cupcakes-femfem

Om de cupcakes samen te stellen:

Wanneer de cupcakes genoeg zijn afgekoeld, kun je de botercrème toevoegen. Wanneer je een grote ijslepel gebruikt om deze crème op de cupcakes te doen, krijg je echt het effect van een ijsco. Giet hier vervolgens wat chocoladesaus overheen, doe er een toef slagroom op, strooi er wat sprinkles overheen en als kers op de taart: doe de Maraschino kers op de taart (leuke woordspeling). Je ijsco-cupcake is klaar, geniet van nog een klein beetje zomer in huis!

Om deze caloriebommen een beetje te compenseren hebben we dit gezonde geroosterde teriyaki champignons met sobanoedels recept voor je om vanavond te eten!