IJsjes: we kunnen er geen genoeg van krijgen. Helaas zijn lang niet alle ijsjes even gezond en is het niet altijd een goed idee om er meerdere per dag op te eten. Gelukkig zijn er genoeg uitzonderingen van ijsjes die je de hele dag door kunt eten zonder dat je daarvan op termijn kilo’s zal aankomen. Deze ijsjes bevatten minder dan 40 kcal.

ijsjes
Bron: Pinterest

Zomer betekent ijs!

Lekker snacken in de zomer doen we natuurlijk gewoon met ijs. Buiten het feit dat je er lekker van afkoelt met al die warme temperaturen, is het ook gewoon ontzettend lekker. Of je nu gaat voor echt schepijs met een flinke dot slagroom, een verfrissend waterijsje óf zo’n hele bak Ben&Jerry’s in de nieuwste smaak. Het maakt helemaal niks uit. Of nou, niks? Op de lange termijn is het misschien wat ongezond om zo veel ijs te eten op een dag.

IJsjes met minder dan 40 kcal

Ben jij een echte ijsfanaat en eet je dus het liefst meerdere ijsjes op een dag óf let je op je voeding en kun je wel wat gezonde tips gebruiken? Dan hebben wij nieuws voor jou. Er zijn namelijk meer dan genoeg ijsjes die minder dan 40 kcal bevatten. Die kun je dus oneindig blijven eten zonder dat je je druk hoeft te maken over die extra kilo’s op de weegschaal. Het zijn er best een hoop, maar wij zetten er een paar op een rijtje.

Perenijsje

Als we het over een klassieker hebben, hebben we het natuurlijk over perenijsjes. Dit ijsje bevat 8,5 gram suiker en maar 35 calorieën. Pak dus gerust een tweede!

ijsjes
Bron: Albert Heijn

Raketje

Met een raketje kun je nooit de plank misslaan. En dat geldt dus ook voor je gezondheid! Een raketje bevat 9 gram suiker en maar 40 calorieën. Enjoy!

ijsjes
Bron: Albert Heijn

Twister mini

Was jij vroeger ook zo’n mega fan van een Twister? Die verkopen ze nu ook in een mini-variant en dat betekent automatisch dat ‘ie een stukje minder calorieën bevat. Per ijsje bevat deze 7 gram suiker en zo’n 39 calorieën.

ijsjes
Bron: Albert Heijn

Regenboogijsje

Wil jij een hele smaaksensatie? Ga dan voor regenboogijsjes, want deze bevatten een hoop verschillende kleuren en smaken. Per ijsje 8,5 gram suiker en 35 calorieën. Best oké, toch?

ijsjes
Bron: Albert Heijn

Zoals we net al vertelden, zijn dit lang niet de enige. Wil je meer inspo? Bekijk dan hieronder welke je nog meer oneindig kunt blijven eten.