Je herkent het vast wel, je bent urenlang op het internet aan het struinen naar een nieuwe bank of boekenkast die past bij je interieur. Maar telkens als je iets wil bestellen, is het maar de vraag of het wel past binnen het geheel. Daar heeft IKEA iets voor bedacht.

beige-textured-rug-by-sofa-sets-simple-study-desk-sets-cozy-large-lcd-on-center-IKEA-living-room-shag-area-rugs-719x537

De IKEA catalogus app

IKEA heeft een nieuwe feature gelanceerd in hun IKEA Catalogus app die jouw manier van interieur shoppen helemaal zal veranderen. Apple heeft een nieuwe technologie ontwikkeld, de ARKit, voor iOS 11. Door deze technologie is het mogelijk om een preview te zien van hoe IKEA meubels in een ruimte passen.De app met de nieuwe 3D functie is nu verkrijgbaar in de App Store. Je hebt hiervoor wel de nieuwe papieren catalogus nodig die binnenkort uit komt. Door middel van codes in de catalogus kan je het gewenste item in de app vinden. Daarna richt je je mobiele camera op de ruimte waar je een item wilt hebben. De app voegt dan een passend 3D plaatje van het item in de ruimte. Zo weet je altijd of een item past binnen de ruimte qua kleur, vorm en materiaal en heb je nooit meer een miskoop!

Foto via Bored Panda
Foto via Bored Panda

Wil je inspiratie opdoen voor je nieuwe woning, voordat je deze app uitprobeert? Check dan dit artikel over roze meubels in je interieur.