De meeste mensen komen bij de bekende Zweedse interieur winkel voor wooninspiratie of om nieuwe meubels te kopen voor in huis óf gewoon voor de goddelijke Zweedse balletjes die je daar kan eten. Maar wisten jullie ook dat het een inspirerende plek is als je zoekende bent naar babynamen?

IKEA babynamen FEM FEM

Jahaa, IKEA geïnspireerde babynamen is dus blijkbaar een ding. Het klinkt wellicht wat crazy maar zoals we allemaal wel weten krijgen alle artikelen van de IKEA een Scandinavische naam en sommige van die namen vallen wel goed in de smaak bij de toekomstige parents-to-be.

IKEA baby names

Populaire onder de millennials zijn onder andere: Malm, Tarva, Stefan, Ivar, Stig, Franklin, Ingo, Fredde, Sommar, Norna, Cilla, Malinda, Elly, Henrika, Johanne, Mata en Mydal.

Je moet uiteraard wel een beetje goed zoeken want niet alles wat je tegenkomt is aan te raden als naam voor jouw baby. Denk aan een Dombäs, Söre, Blåmes, Femmen Våg, Skänka of een Pysslingar. We denken niet dat jouw kind hier nou heel gelukkig van gaat worden.

Kortom, heb jij keuzestress wat betreft een naam? Ga naar de IKEA want er is een hoop moois te vinden. En neem dan gelijk ook wat lekkere Zweedse gehaktballetjes mee.

Lees ook: dit boek vertelt je het beste hoe je een baby kan maken. (En nee, het is niet zo makkelijk als een IKEA kast in elkaar schroeven.)