Met zijn eenvoudige, maar altijd zo chique aesthetic is het niet verrassend dat de legendarische KALLAX-kasten één van de meest geliefde IKEA-collectie is. Zo tijdloos én geweldig om het helemaal je eigen te maken. Wist je dat je van een KALLAX-kast, een wijnbar kon maken? Oelala, let’s see!

IKEA KALLAX kast wijnbar
Bron: Pinterest

KALLAX-kast in wijnbar transformeren

Wie ooit of nog steeds een KALLAX-kast heeft, weet als geen ander dat de mogelijkheden enorm zijn. Mocht je er eentje thuis hebben staan én niet weten wat je er mee moet doen, dan had de FEM FEM-redactie het allang geweten: maak van je KALLAX-kast een wijnbar! Het is makkelijker dan je denkt én je kunt het zo uniek maken zoals jij zelf wil.

Om je eigen wijnbar te maken, adviseren je om een KALLAX-kubus kast te gebruiken. Maar een ander uit dezelfde collectie, is uiteraard ook goed! Het is natuurlijk belangrijk dat je van tevoren al bedenkt hoe je je wijnbar wil inrichten. Heb je geen enkel idee? Dan hebben wij wat inspiratie voor je…

Girly

Hoe leuk is dit? Kleurrijk én lekker compact. De maker van deze wijnbar heeft er overduidelijk voor gekozen om simpel te houden, maar met een leuke girly touch. Alles is neergezet zonder gebruik te hebben gemaakt van gadgets of inzet én het bord is gedecoreerd met wat schilderijen, foto’s en kaarsen. Cute!

Stoer

Helemaal het tegenovergestelde van de bovenstaande foto, maar ook zó verschrikkelijk leuk. Hierbij hebben ze gebruik gemaakt van een andere KALLAX-kast, maar overduidelijk ook met hetzelfde idee.

De glazen zijn als het ware ook neergezet, maar de wijn is aan de hand van een inzet, neergelegd. Dit geeft net een wat speelsere blik. Zo leuk ook in het zwart!

Retro

Misschien wel onze favoriet: de retro wijnbar. De spiegel, de plant, de muziekplaten en de retro glazen… het is simpelweg perfect. De bewoonster heeft hier overduidelijk goed over nagedacht en dat is écht terug te zien in haar creatie.

Kastjes

Een heel leuk idee om je wijnbar te maken, is door gebruik te maken van inzet, maar ook lades en kastjes. Op deze manier zorg je voor een rustigere en frissere blik in je ruimte.