Meedoen aan Ex on the Beach: Double Dutch zorgt er niet alleen voor dat je er duizenden Instagramvolgers bij krijgt, het heeft ook een minder leuke kant. De deelnemers van het programma krijgen namelijk een shitload aan negatieve reacties over zich heen en dat heeft ook Imke ondervonden. In gesprek met Brandpunt vertelt de EOTB-ster over de bizarre reacties die ze ontving.

Bron: @imke_roose

Het ging een stapje te ver

“Ik heb de meeste haat gekregen van het seizoen”, begint Imke. De kijkers van EOTB hebben Imke namelijk massaal laten weten wat ze van haar vinden. Voor Imke ging het te ver toen de haatreacties ook over haar familie gingen. “Zelfs mijn familie werd lastiggevallen met berichtjes waarin werd gevraagd of ze zich niet schaamden voor mij. Wanneer mannen op televisie seks hebben, is het leuk en grappig, maar vrouwen worden direct afgeschreven.” En daarover heeft ze een duidelijk mening. “Lees je eens in over gelijke rechten, denk ik dan.”

Veel pijn

Ook over het uiterlijk van Imke hadden veel volgers een mening. “Door mijn lippen zou ik lijken op Donald Duck, mijn neus werd gigantisch genoemd en mijn wenkbrauwen afschuwelijk”, vertelt Imke over de bizarre reacties. Ze geeft eerlijk toe dat het haar veel pijn heeft gedaan. “Het voelt machteloos. Waarom wil je een zo graag ander pijn doen? Er is geen reden tot gesprek als iemand je op je uiterlijk pakt.” Toch wist ze zichzelf weer te herpakken. “Ik heb veel gehuild, maar op een gegeven moment dacht ik: f*ck it, die mensen kennen mij helemaal niet.”

Lerares

In het programma wist Imke tussen neus en lippen door te vertellen dat ze graag lerares wil worden. En jawel, ook hier hadden de kijkers van het programma een mening over. Imke vindt dit commentaar tot op de dag van vandaag pure onzin. “Ik vind dat mijn privéleven los staat van mijn professionele leven. Waarom zou ik geen goede lerares kunnen zijn? Mensen hebben sowieso een vooroordeel over realitysterren: iedereen zou opgespoten en hersenloos zijn. Wanneer je ook studeert en ambities hebt, willen ze het niet horen. Dat past niet in het plaatje.”

Lees ook: Zien: EOTB’s Imke is 14 kilo aangekomen een deelt eerlijke foto