Netwerkevents zijn soms gewoon moeilijk. Van de buitenkant lijkt dat echter absoluut niet zo. Het gaat namelijk vaak gepaard met gratis drankjes, veel mooi geklede mensen en er lijkt altijd een goede sfeer te zijn. Toch kan het, zeker aan het begin van je carrière, moeilijk zijn om deel te nemen aan dergelijke events gezien je dan vaak nog weinig mensen kent. Op zo’n gelegenheid is het heel belangrijk om een goede eerste indruk te maken. Vaak zijn we dan lang genoeg bezig met de manier waarop we eruit zien, maar nog belangrijker op zulke events zijn bepaalde gesprekskils en lichaamshoudingen.

netwerkevents-femfem

Onzekerheid

Toch is er voor het maken van een goede indruk op events nog een ding veel belangrijker. Leah Fessler, psycholoog, vertelt ons dat een van de grootste valkuilen op events het laten vallen van namen is. Wanneer jij op een bepaald event negatief praat over een collega, een concurrent of misschien wel kennis laat dat eigenlijk je eigen onzekerheid zien. Deze events zijn namelijk de uitgelezen gelegenheid om vragen te stellen over de business van je gesprekspartner of om te vertellen over die van jou. Mocht je in zo’n situatie alsnog veel te veel over andere praten, kan dat aan anderen doen overkomen alsof je niet happy genoeg bent met je eigen prestaties.

Glad ijs

Daarnaast begeef je ook nog eens op glad ijs aangezien je niet weet of diegene tegenover je de persoon waarover jij praat kent. Wanneer je vol lof praat over een persoon terwijl achteraf blijkt dat jullie elkaar helemaal niet of nauwelijks kennen komt dit naar over. Dit geldt des te meer voor de situatie waarbij je negatief praat over iemand. Misschien kent jouw gesprekspartner die persoon namelijk wel heel goed en komt het zo weer bij die persoon terug. Hou het dus bij zo’n situatie liever veilig en stel je gesprekspartner vragen of vertel anders wat over jezelf.