Leven als een superster, het lijkt iets wat regelrecht uit een droom komt wandelen. Ondanks het feit dat het ook een hoop stress en hectiek met zich meebrengt, lijkt het ons bij tijd en wijlen ook wel erg interessant om op die roze wolk te leven. Want, eerlijk is eerlijk, het vele geld, de leuke etentjes en de vrachtlading aan kleding maken de boel toch een stuk leuker. Gelukkig lijkt het vandaag de dag steeds eenvoudiger om stappen te maken richting ‘roem’. Nu het internet constant binnen handbereik is en we met social media een hoop bijzondere dingen kunnen doen. Het mooiste van alles: je hebt er eigenlijk vrijwel niets voor nodig, behalve jezelf.

eeuwige roem Huawei FEM FEM

Social Media is de sleutel tot succes, als je ’t een beetje goed aanpakt

Het lijkt alsof social media veelbelovender is dan ooit tevoren. Mensen hebben een nieuwe manier gevonden om zichzelf te profileren en dat resulteert in het fenomeen, de ‘social influencer‘. Sommigen van ons hebben er helemaal niets mee, anderen zien het weer als een kans om vrij eenvoudig een leuke boterham bij elkaar te verdienen. Want, een goede social influencer heeft mogelijkheden te over en sleept samenwerkingen met diverse platformen, merken en diensten uit het vuur.

Juist die wereld is wat steeds meer mensen aanspreekt. ‘Is het hogere wiskunde om dit voor elkaar te krijgen?’ – niet echt. Het gaat er voornamelijk om dat je origineel bent en in ’t bezit bent van wat essentiële zaken. Gelukkig kunnen we je van wat tips voorzien waardoor jij zeker weten binnen no-time de sterren van de hemel influence’t.

Originaliteit is de juiste start

Stel, je gaat je Instagram-profiel naar een hoger niveau tillen, vrees dan niet om te doen wat anderen NIET doen. Er zijn al aardig wat profielen die exact hetzelfde doen en enkel een andere naam hebben, daar wil je niet tussen zitten. Denk erover na wat jou uniek maakt en wat de reden is dat mensen je gaan volgen. Uiteindelijk is het doel interactie en een grote following – daarmee zijn leuke deals in de wacht te slepen.

Een copy cat wil je niet zijn. Probeer het een beetje op te schudden en doe iets wat jou anders maakt. Zorg er daarnaast voor dat het wel dicht bij jezelf blijft. Het is tenslotte erg belangrijk dat je iets doet waar jij gewoon zonder moeite jezelf kunt zijn. Als je je anders voor gaat doen, prikken mensen daar vrij gauw doorheen.

influencer social media huawei p smart FEM FEM

Een goeie smartphone is dé gadget op je weg naar roem

In het tijdperk van moderne apparatuur en constant verbonden zijn met internet is een goede telefoon praktisch een must. Het is daarbij een makkelijke tool om aan de weg te timmeren als influencer. Hierbij is ’t natuurlijk belangrijk dat je telefoon beschikt over een goede camera, in staat is om snel te werken en de benodigde apps kan draaien. Een smartphone met minimale eisen, maar wel eentje die van A tot Z moet kloppen.

Goed nieuws voor jou: een goede smartphone hoeft tegenwoordig niet eens meer zo duur te zijn. Een goed voorbeeld van het complete plaatje voor een redelijke prijs is de Huawei P Smart. De mensen die enigszins bekend zijn met het merk Huawei weten dat het Chinese telecombedrijf hard aan de weg timmert. Met de Huawei P Smart heeft het merk opnieuw een telefoon die zeer sterk in de markt wordt gezet. Absoluut het overwegen waard dus.

influencer social media huawei p smart FEM FEM 6

Met het toevoegen van een dubbele camera aan de achterzijde zorgt de P Smart ervoor dat de best mogelijke kwaliteit gewaarborgd wordt bij het maken van foto’s. Je wil tenslotte wel de best mogelijke details weergeven als je een lunch neemt bij die hippe tent in Amsterdam. Bovendien zorgt de dubbele camera voor de mogelijkheid om foto’s te schieten met het zogenaamde bokeh-effect. Dit zorgt ervoor dat de persoon (of het object) in de foto scherp wordt weergegeven, terwijl de omgeving en de achtergrond out of focus is.

Daarnaast is de telefoon voorzien van een softwarematige AI (Artificial Intelligence) voor de frontcamera, wat ervoor zorgt dat je selfies op de best mogelijke manier uitzien. Met andere woorden: je foto’s worden beter dan ooit tevoren. Dat is wel een prettige ervaring als beginnend influencer. Ondanks het feit dat de camera’s de nodige energie vereisen, is de Huawei P Smart uitgerust met een batterij die eenvoudig een dag lang meegaat. Een prettig idee, wetende dat je geen tas vol powerbanks nodig hebt.

Leg alles vast op de gevoelige plaat

Los van hoe kunstig jij je profiel in gaat richten, zonder goede foto’s ben je nergens. Een van de gouden regels voor fotografie: zorg altijd dat je meerdere foto’s maakt van een specifieke situatie. Zo ben je er zeker van dat je het perfecte plaatje schiet. Uiteindelijk gaat het daar allemaal om. Ervaringsexperts en fotografen noemen dit ook wel ‘The Moneyshot’. Iets waar influencers constant naar op zoek zijn. De Huawei P Smart heeft in ieder geval met 64Gb aan opslagruimte voldoende geheugen aanwezig om de hele reeks aan foto’s op te slaan.

influencer social media huawei p smart FEM FEM

Doe dat wat dicht bij jezelf ligt

We kunnen wel legio aan andere opties voor je opsommen, maar in essentie is dit alles wat je hoeft te weten. Zorg ervoor dat je iets doet wat strookt met je eigen persoonlijkheid. Blijf uniek en ga vooral niet geforceerd op zoek naar content omdat je het idee hebt iedere dag iets te moeten delen. Wacht geduldig op de perfecte foto en zorg voor het juiste moment. Een goede smartphone en een échte glimlach verder en jouw weg naar online roem is gestart.