Tegenwoordig zijn steeds meer mensen bezig met het leiden van een gezonde levensstijl. En er is geen ontkomen aan: heel social media staat er vol mee. Toch is het best een uitdaging om een gezonde levensstijl te behouden. Om het je wat gemakkelijker te maken, delen wij 5 ingrediënten die ervoor zorgen dat je maaltijd een stuk gezonder zal zijn.

Kurkuma

Kurkuma bevat een zeer belangrijk ingrediënt wat curcumine wordt genoemd. Curcumine kan dienen als ontstekingsremmer en is een sterke anti-oxidant. Daarbij hebben studies aangetoond dat het risico’s op hart- en vaatziekten verlaagt. Kurkuma heeft van zichzelf een aardse smaak, maar smaakt ook goed bij andere specerijen. Je kunt het dus aan veel gerechten toevoegen. Hier kun je lezen waarom Kurkuma wel als een wondermiddel beschouwd kan worden.

kurkuma-ingrediënten-femfem

Zwarte bonen

In zwarte bonen zitten een hoop vitamines die je lichaam nodig hebben. Deze vitamines bevatten vezels, kalium en B6. De vezel in zwarte bonen verlaagt het cholesterol in je lichaam en het risico op hart- en vaatziekten. Genoeg reden om dit ingrediënt dus in huis te halen.

zwartebonen-ingrediënten

Gember

Gember staat bekend om zijn helende werking bij spierpijn en misselijkheid. Door wat gember in heet water te doen voelt je lichaam zich weer als herboren. Het heeft een genezende kracht en dat kunnen we zo nu en dan allemaal wel gebruiken.

gember-ingrediënten

Quinoa

Quinoa is erg voedzaam en bevat veel eiwitten. Daarbij heeft quinoa twee keer zo veel vezels als andere granen en bevat het ijzer, magnesium en lysine. Ook is het rijk aan B2. Doordat het zo veel voedingsstoffen bevat, is het zo’n goede super food. En je kunt er talloze gerechten mee maken, of je er nu je dag mee begint of eindigt.

quinoa-ingredienten-femfem

Citroen

Citroenen bevatten vitamine C, citroenzuur, B-complex, ijzer, koper en nog zo veel meer. Ook bevatten ze kalium, wat weer goed is voor het hart. Citroen verbetert ook je spijsvertering. Een goede tip is om ’s ochtends wat citroen in heet water te doen en op te drinken. Zo begin je jouw dag meteen gezond.

citroen-ingrediënten-femfem