Vloerkleden, ze kunnen je woning een unieke touch geven en zorgen voor een persoonlijk tintje. Het geeft warmte aan je woning, sfeer en het is heerlijk aan je voeten. Maar die toffe vintage kleden zijn vaak zo ontzettend duur. Gelukkig zijn er ook nog veel andere opties die je interieur naar een hoger level tillen.

Inspiratie

Grote kans dat je heel graag een mooi vloerkleed aan je interieur wilt toevoegen, maar dat je het lastig vindt hoe je dit het beste met je interieur kunt combineren. Wij inspireren met de mooiste platen van interieurs.

vloerkleden-inspiratie-interieur-femfem inspiratie-vloerkleden-femfem vintage-vloerkleden-interieur-femfem vloerkleden-inspiratie-femfem vintage-vloerkleden-interieur-inspiratie-femfem vloerkleden-combinatie-inspiratie-femfem vloerkleden-vintage-interieur-femfem vloerkleden-interieur-inspiratie-femfem vloerkleden-vintage-inspiratie-femfem
Foto’s via: Roomed, Homedeco, de woonwinkelier, Fonq, @loomandkiln, @wearepampa, Homedeco, Estahome, inrichting-huis

Vloerkleden combineren

Inspiratie is altijd fijn om te hebben, maar een aantal praktische zaken maken het nog gemakkelijker om het perfecte vloerkleed uit te kiezen. Het beste kun je een vloerkleed altijd voor een klein deel onder je bank of bed plaatsen. Ook kan het juist heel mooi zijn om twee totaal verschillende vloerkleden te combineren en deze gedeeltelijk over elkaar te plaatsen, zoals je ook al in de inspiratie kunt zien. Wanneer je al een erg kleurrijke woning hebt, is het verstandig om het tapijt rustig en subtiel te houden. Andersom is het juist leuk om voor een kleurrijk tapijt te gaan. Zorg ervoor dat de kleur van het vloerkleed terugkomt in de accessoires die je verder in je interieur gebruikt.

Vintage vloerkleden

De echte vintage vloerkleden zijn natuurlijk degene die je wilt hebben. En wanneer je gelooft dat je het vloerkleed de komende jaren in je woonkamer laat, dan is het de investering meer dan waard.

vintage-vloerkleden-femfem
vloerkleden-vintage-blauw-femfem
vloerkleden-vintage-femfem

Vintage-inspired vloerkleden

Gelukkig zijn er ook heel veel vintage-inspired vloerkleden, waardoor je de sfeer van een vintage vloerkleed ervaart, maar dan voor een lagere prijs.

tapijt-vloerkleden-vintage-inspired-femfem
vintage-inspired-vloerkleed-femfem
vloerkleden-vintage-inspired-femfem

Wollen vloerkleden

Heerlijk warm en lekker zacht voor je voeten. Wollen vloerkleden heb je in alle kleuren, soorten en maten en hier kun je in je interieur eindeloos mee combineren.

vloerkleden-wollen-femfem
wollen-vloerkleden-femfem
vloerkleden-wol-femfem

Shaggy vloerkleden

Dit vloerkleed wordt je nieuwe beste vriend. Shaggy vloerkleden zijn heerlijk zachte en knusse vloerkleden die gelijk voor een warme sfeer in je interieur zorgen. Het liefst vervang je voortaan de bank voor dit heerlijke, zachte tapijt.

shaggy-vloerkleden-femfem
vloerkleden-shaggy-beige-femfem
vloerkleden-shaggy-fefem

Wil je liever iets anders dan een vloerkleed? Tegels als decoratie geven je interieur een unieke touch.