Wat voor restaurantbestelling plaatst Hailey Bieber en wat is de favoriete shampoo van queen Jennifer Aniston? Wil jij dit graag weten, dan hebben wij de ultieme plek voor jou gevonden. DeuxMoi is hét roddelnieuws account van Instagram, waar je dit soort nieuwsberichten, roddels en statements kan vinden. Of het altijd waar is, is de vraag.. Toch nemen de meeste lezers het niet zo nauw. They live for a little gossip.

celebs selfie FEM FEM
@EllendeGeneres

Instagram accounts die gossip brengen

Door alle sociale media zou je wel kunnen stellen dat burgerjournalistiek hét ding is tegenwoordig. Deze Instagram accounts waarop nieuws wordt verspreid knallen als paddenstoelen uit de grond. Zo heb je bijvoorbeeld @cestmocro, onze persoonlijke favoriet op Instagram. Dit account verzamelt en verspreidt Belgisch en Nederlands nieuws op een hoog tempo, gericht op de jongere doelgroep.

Er zijn natuurlijk ook voldoende accounts in Nederland die hetzelfde doen met celebritynieuws, maar vooral internationaal is dit echt een ding. En die accounts hebben dan ook miljoenen followers. Niet zo gek natuurlijk, aangezien iedereen nu een telefoon op zak heeft. Hierdoor kunnen er talloze verslaggevers je razendsnel voorzien van het laatste nieuws inclusief foto’s.

Wat is DeuxMoi?

Dit is ook precies hoe DeuxMoi ter werk gaat. Tipgevers, van wie velen beweren close met celebrities te zijn, onthullen de nieuwste informatie over hun beroemde maatjes door DeuxMoi een berichtje te sturen of te mailen. Om hun identiteit geheim te houden beginnen ze dan ook vaak met het verzoek ‘anoniem graag’.

Wat volgt is natuurlijk een smeuïge roddel over een beroemdheid. Dit varieert van een onschuldige gossip, zoals dat Chris Evans altijd een broodje ham besteld in een lokale sandwich shop in Massachusetts, tot aan schokken verhaal van Armie Hammer die een kannibaal schijnt te zijn.

Wie zit er achter DeuxMoi?

Wie achter alle mails en DM’s met juice gossips over celebrities zit, dat weten we niet. Het enige wat bekend is over de persoon achter dit roddel account, is dat om een anonieme vrouw uit New York City gaat, die werkzaam is geweest in de modewereld. So curious!

Wat we ook weten is dat de vrouw eigenlijk helemaal niet zo geobsedeerd was met alle famous roddelpraat. Ze startte namelijk in eerste instantie een Insta-account om een lifestyle-website te promoten, dat zij zelf in 2013 heeft opgericht met een vriendin. Toen de twee in 2015 daarmee stopte, besloot de anonieme vrouw het account te houden. Op dat moment waren er al 45.000 volgers aangehaakt.

In maart 2020 werd DeuxMoi omgedoopt tot een celebritynieuws-account. Waarom? Verveling. Zegt de maker van het account tegen The New York Times. 

‘Het was de dag dat ik naar huis werd gestuurd van werk en dat ik wist dat we in quarantaine zouden komen te zitten voor een onbepaalde tijd. Volgens mij was het 18 maart. Ik gooide gewoon de vraag eruit: “Zijn jullie wel eens celebrities tegengekomen en willen jullie dit delen?” En dat is letterlijk hoe het begon.’

Al gauw overstroomde haar DM’s met tips van volgers, de eerste tip die dan ook binnen kwam, ging over Leonardo DiCaprio, en DeuxMoi postte hiervan screenshots in haar stories.

Betrouwbaarheid DeuxMoi

Het klinkt allemaal heel mooi, maar hoe betrouwbaar is het eigenlijk? DeuxMoi geeft duidelijk aan, dat ze de roddels die zij ingestuurd krijgt, niet controleert. ‘Ik ben geen reporter,’ aldus DeuxMoi

Wat ze wel doet is schadelijke informatie weghalen uit de e-mails of ze verandert de namen, zodat het in een blind item verandert. Dit is overigens wel een manier die wordt gebruikt door meerdere gossipsites zoals Crazy Days and Nights en Blind Gossip. Wanneer het nieuws eenmaal op straat ligt, kan DeuxMoi dit nieuws vervolgens bevestigen. Smart!

Weet daarom ook dat alles wat je op DeuxMoi leest, dus echt een gerucht is en geen bevestigend feit. Toch weet dit account het talloze keren aan het goede eind te hebben. Zo wist deze roddelsite dat Beyonce op de cover van de Britste Vogue zou staan, twee weken voordat-ie uitkwam. Ook werd de zwangerschap van Emily Ratajkowski onthuld, weken voordat zij het zelf bekend maakte.

Populair

De reden dat DeuxMoi zo’n geliefd is, is dat we nog meer toegang krijgen tot het leven van een celeb. Door dit soort accounts over famous people krijgen we een grotere inkijk dan ooit, alleen is deze inkijk wel gecureerd. Zij bepalen zelf wat ze willen laten zien, en nog belangrijker: wat ze willen weglaten. En dan hebben we het ook nog eens niet over wat wel wordt laten, maar niet echt zo is.

Veel volgers van DeuxMoi zijn eigenlijk niet eens uit op schandalen, maar willen juist de menselijke gebruiken van celebrities weten, om zo de bevestiging te krijgen dat het ook maar mensen zijn. Vragen als: ‘Hoe reageert Adam Sandler wanneer je hem om een foto vraagt?’ of ‘Wat bestelt Hailey Bieber altijd bij dit restaurant?’ zijn dan ook zeker niet raar.

Zelf noemt DeuxMoi het tegen Elle US een “raar sociaal experiment waarbij een online community samenkomt.” Wanneer het over de koffie-bestellingen van celebrities gaat, doen barista’s hun zegje en wanneer het onderwerp vliegen is, reageren stewards en stewardessen over hun ontmoeting met een celebrity.”

Uiteindelijk hoopt de eigenaresse van het account er een betaald platform van te maken. Maar voor nu krijgt ze voor alle juice nog geen cent. En daar zijn haar volgers haar natuurlijk onwijs dankbaar voor, want door DeuxMoi’s verveling hoeven haar lezers dit niet te doen.

XOXO Gossip Girl!

Lees ook: Juicy news: Kanye West is samen met dit topmodel op vakantie