Wanneer het “de beste tijd is” om een Instagram foto te posten zodat je meer likes krijgt is tegenwoordig de discussie van de dag. Je vriend is tevens je Instagram fotograaf en als de foto die je wilt plaatsen niet in je kleurenpallet past, kan deze niet gepost worden. Instagram is nog steeds een ding. Tijd om je tijdlijn op te schonen en gebruik te maken van die ontvolg knop.

Je ex

Stop met het stalken van iemand die ooit in jouw leven hoorde en nu alleen nog maar vervelende gevoelens bij je nalaat. Ken je die momenten waarop je voor het slapen gaan eindeloos door zijn tijdlijn scrollt? Moet er nog meer gezegd worden voordat je echt op die unfollow knop duwt? Foto’s kunnen leiden tot weinig zelfvertrouwen, spijt (dat je ooit met hem was of niet meer met hem bent), een gevoel van aantrekking of zelfs gevaarlijke nostalgie. Ohja, met gevaarlijk wordt gedoeld op tranen of het willen van seks met die persoon. Je ex is je ex: ontvolgen.

instagram accounts unfollow FEMFEM header

De scharrel van je ex

Gelukkig was haar Instagram profiel openbaar, want die ‘ene’ vrouw is de nieuwe scharrel van je ex (of is het al zijn vriendin?!). Gelukkig ja, want hierdoor kon je ongestraft elke dag checken wat ze droeg, wat ze deed en hoe ze eruit zag zonder dat zij wist dat jij dat van haar wilde weten. Tot je per ongeluk dubbel tapte bij die 48 weken oude foto van haar in bikini. Die like was veel sneller gegeven dan je lief was. Dus, stop met haar volgen zonder haar echt te volgen: jezelf vergelijken met een ander is nutteloos en bovenal niet nodig.

De ex van je nieuwe vlam

Ook zij staat in het lijstje met meest gezochte personen op je Instagram. Er is in principe geen enkele reden te noemen om haar überhaupt te volgen. Hier heb je er een om haar absoluut te ontvolgen: Wil je echt dat gesprek met je nieuwe vlam voeren als je “gepakt” wordt met het stiekem stalken van zijn ex? Nee. Unfollow before it’s too late.

unfollow girl femfem instagram

De haat-follow

Er zijn 2 opties: ontvolgen of je eraan over gegeven dat het eigenlijk toch geen haat is, maar dat je haar toch leuk vindt om te volgen. Wie heeft er nog zin in negatieve energie door haat en dat dagelijks vrijwillig voorbij laten komen op je tijdlijn? Om daarna screenshots te maken van haar foto’s die je zo haat en die te sturen naar je vriendinnen waarmee je jouw haat wil delen? Daar gaat weer tijd en energie. Dus: kies een van de gegeven opties en doe er je voordeel mee.

Iedereen wiens foto’s van eten, gymresultaten, baby of hond je irriteren

Het is okè. Het is jouw tijdlijn, niet die van hen.

instagram unfollow baby femfem