Wederom komt Netflix met iets nieuws en nee, we hebben het dan niet over Netflix Originals of andere films en series. Nope, Netflix gaat van jou een soort regisseur maken. Je kan namelijk binnenkort zelf bepalen hoe een serie verloopt.

Netflix series verlopen FEM FEM

Veranderingen op Netflix

Binnenkort kunnen Netflix-gebruikers zelf het plot bepalen van bepaalde series. Ze zijn bezig met het ontwikkelen van een aantal speciale afleveringen waarbij je een keuzemoment voorgeschoteld krijgt en zelf mag bepalen welke afloop je kiest. Het idee hierachter is dat Netflix denkt hiermee nieuwe kijkers te lokken. Als voorbeeld noemen ze ook mensen die regelmatig gamen in plaats van series kijken.

Black Mirror

Voor het 5e seizoen van Black Mirror heeft Netflix al zo’n aflevering gemaakt. Voor Netflix was het het makkelijkst om met een serie zoals Black Mirror te beginnen omdat het een serie is waarbij interactie uitstekend kan uitpakken én Black Mirror is natuurlijk een serie over de duistere kanten van technologie die zich snel ontwikkelt dus qua genre zeker passend. Niet dat Netflix een duister iets is, maar het laat wel zien hoe snel technologie zich ontwikkelt. Een releasedatum voor seizoen 5 is alleen helaas nog niet bekend.

Kortom, je hebt straks zelf de touwtjes in handen. Handig wel als je het regelmatig niet eens bent met hoe series aflopen.

Lees ook: alles wat nieuw is op Netflix in oktober.