Dat Netflix veel interessante films en series beschikbaar heeft, wisten we natuurlijk al lang. Maar wist je dat er ook diverse mooie, intrigerende en inspirerende documentaires te vinden zijn? De onderwerpen zijn heel divers en er is voor ieder wat wils. Hieronder vind je onze favoriete Netflix documentaires die echt een must see zijn!

netflix

Living on one dollar (2013)

Vier Amerikaanse vrienden besluiten om twee maanden lang te leven van slechts 1 dollar per dag in Guatemala. Ze overleven daar met honger, financiële stress en parasieten. Het is een realiteit die veel jonge Amerikanen niet kennen en deze documentaire laat goed zien hoe het is om in armoede te leven.

Tales by Light (2016)

Deze documentiare volgt gerenommeerde fotografen die naar afgelegen gebieden verspreid over de hele wereld afreizen om de mooiste beelden te schieten. Deze interessante beelden geven de mens en natuur, maar ook het fotograferen op een heel andere manier weer.

The True Cost (2015)

Deze documentaire onderzoekt de impact van mode op mensen en de planeet. Terwijl de prijzen van kleding dalen, worden de kosten van het mileu en de mens exponentieel groter. De centrale vraag is, wie betaalt er echt de prijs voor onze kleding?

What the Health (2017)

In deze documentaire wordt het verband gelegd tussen voeding, ziektes en de miljarden euro’s die op het spel staan in zowel de farmaceutische sector als de zorg en levensmiddelen branche. De spanningen tussen de industrie, de overheid, de farmacie en gezondheidsorganisaties worden hier weergegeven.

The September Issue (2009)

Deze documentaire is al wat ouder, maar niet minder interessant. De documentaire biedt een blik achter de schermen bij de Amerikaanse Vogue terwijl de hoofdredacteur en de creative director bezig zijn met het belangrijke septembernummer. Hoe een van de grootste modebladen van de wereld in elkaar gezet wordt, is waar deze documentaire om draait.

What happened, Miss Simone (2015)

De Amerikaanse zangeres Nina Simone was een legende als zangeres, pianiste en burgerrechten activist. Ze werd ook wel de high priestess of soul genoemd. De documentaire toont video’s van Simone haar leven, talenten, problemen en gevecht tegen racisme, geweld en psychische klachten.

Minimalism (2016)

Minder is meer is het credo van deze documentaire. Er worden diverse interviews gehouden met verschillende mensen. Deze mensen zijn artiesten, journalisten, wetenschappers en zelfs bankiers. Wat zij gemeen hebben is dat ze tegen het materialisme zijn en geloven dat minimalisme gelukkiger maakt.

Heb je onze laatste Netflix filmtip al gezien?