Het is niet altijd even makkelijk om elke ruimte gezellig te maken. Met alleen de standaard meubels heb je nog niet perse een gezellig huis. Sommige hebben al een eigen stijl gecreëerd terwijl anderen hier misschien nog veel moeite mee hebben. Wil jij je woonkamer binnenkort eens een make-over geven of ga je misschien binnenkort verhuizen? Let dan op de volgende tips zodat jij je huis zo goed mogelijk inricht.

Interieur
Photo by Alisa Anton

1. Open kasten

Over het algemeen geven open kasten een rommelige uitstraling in ons interieur, en dat wil je liever niet. Natuurlijk is een mooie open boekenkast waar je bijvoorbeeld ook beeldjes tentoonstelt een mooie eyecatcher voor je woonkamer, maar zorg ervoor dat de kast wel opgeruimd blijft. Berg losse papieren op in lades of mappen. Hetzelfde geldt voor je tv meubels – zorg dat er niet te veel reut ernaast ligt, dat oogt ook rommelig.

2. Prulletjes

Eigenlijk komen we nu een beetje terug bij punt 1. Zorg ervoor dat er niet teveel losse prulletjes in je huis staan maar zorg voor samenhang. Maak bijvoorbeeld plekjes vrij waar je een aantal items tentoonstelt zodat het er minder rommelig uitziet.

3. Meubels

Veel mensen maken de fout om hun huis vol te zetten met meubels. Ruimte geeft rust! Ook zetten veel mensen standaar hun meubels tegen de muur. Probeer bijvoorbeeld de tafel of bank eens in het midden van de ruimte te zetten in plaats van tegen de muur, dat geeft een speels effect en zo creëer je toch verschillende leefruimtes in één kamer.

4. Kleuren in je interieur

Wil jij graag rust in je huis? Probeer dan zoveel mogelijk aarde tinten of pastel tinten te gebruiken. Gebruik niet teveel kleuren maar combineer bijvoorbeeld verschillende kleuren groen met verschillende stoffen en structuren.

5. Sfeerverlichting

Ook sfeerverlichting is erg belangrijk voor de sfeer in je huis. Wanneer jij alleen een aantal grote lampen in huis hebt staan is het natuurlijk een stuk minder gezellig dan met een aantal kleine sfeerlampjes. Ook kaarsjes doen het erg goed!

Lees ook: Op deze manier voeg je meer kleur toe aan je interieur