Als je klein behuisd bent moet je de ruimte die je gebruikt goed benutten. Zeker als je van mooie spullen houdt en om de zoveel tijd weer eens wat nieuws in je woonkamer wilt zetten. Wij helpen je een handje!

Klein maar gezellig

Afstand doen van je oude spulletjes wil je eigenlijk niet. Toch zijn er keuzes die je moet maken om de krappe woonruimte enigszins leefbaar te houden. Dan kun je misschien wel wat tips gebruiken. Ook een professional inschakelen die je van uitstekend advies voorziet, is een strak plan. Daarom is interieuradvies van een specialist zeker aan te raden, ook als je in een relatief klein huis woont. Omdat je zelf bepaalt hoe uitgebreid het advies mag zijn, is het ook goed betaalbaar.

Zes tips voor je woonruimte

1. In een kleine woning is het belangrijk om elke ongebruikte hoek toch een functie te geven. Een tafeltje waar je je boeken neer kunt zetten, of een opbergkist waar je items in opbergt die je voorlopig toch niet gebruikt. Het geeft je net even wat meer mogelijkheden.

2. Kies voor lichte kleuren. Wanneer je je muren en het plafond in een lichte kleur houdt, dan oogt de ruimte groter. Dit geldt ook voor de vloer. Hier en daar een accentkleur is geen probleem, als het maar niet gaat overheersen.

3. Je kunt overgangen in je woonkamer creëren met bijvoorbeeld hoge planten. Zo hou je je werkruimte met bureau gescheiden van je privéleven en kun je toch in een vertrouwde omgeving thuiswerken. Planten hebben als voordeel dat ze een knusse en gezellige sfeer aan je huiskamer geven. Je kunt ook de bank op zo’n manier zetten dat deze voor een afscheiding zorgt.

4. Woon je nou echt in het formaat tiny house-plus, dan kun je overwegen om een slaapbank aan te schaffen. De eigenlijke slaapkamer richt je dan in als werkkamer, zodat je weer extra leefruimte hebt.

5. Zoek je extra opbergruimte, dan zijn kisten een leuk idee, maar je kunt ook de hoogte in werken. Een opbergwand die je bij de meubelzaak kunt kopen, ook voor schuine wanden, zijn hier ideaal voor. De kleinste hoeken benut je en het ziet er ook nog eens leuk uit.

6. Kom je er niet uit of denk je eraan om te gaan verbouwen, maar je weet niet waar je moet starten? Vraag dan advies. De architect kosten kun je zo opvragen. Deze specialist komt bij je kijken en stelt een offerte op. Al jouw wensen neemt hij mee in zijn uiteindelijke advies.

Het is jouw feestje!

Zit je de komende tijd nog in een gezellige kleine woonkamer en heb je de tijd van je leven in het kleine huis? Maak het dan nog gezelliger. Wonen hoeft niet saai te zijn. Je kunt er echt alle kanten mee op. Een gezellige avond met wat vrienden en vriendinnen of toch lekker alleen? Doe gewoon waar jij zin in hebt in je knusse woonkamer.