Het is lente wat betekent dat het tijd is voor de jaarlijkse spring cleaning. Een fijne en opgeruimde omgeving geeft ons nu eenmaal gevoel van rust en vrede. Dus, het is “out with the old and in with the new”. Hier vind je de interieur trends van 2022, zodat je iedere dag thuiskomt in je eigen sanctuary.

interieurtrends van 2022

Interieurtrends van 2022

Ons huis heeft een enorme impact op ons: niet alleen op onze gemoedstoestand maar ook op ons welzijn in het algemeen. Een fijne en rustige omgeving doet dan ook wonderen. Het is dus niet vreemd dat de interieurtrends van 2022 allemaal gericht zijn op het in huis brengen van rust en vrede. Deze trends gaan we het komende jaar terugzien:

Bruintinten

Als we één kleur veel terug gaan zien in 2022, dan is het wel bruin. Je kunt met deze kleur alle kanten op: van chocoladebruin tot camel tot karamel. In tegenstelling tot 2021, waar we veel nude tinten zagen, maakt kleur zijn comeback – maar het kleurenpalet blijft dichtbij de natuur.

interieurtrends van 2022

Natuurlijk

Omdat we de afgelopen jaren verplicht enorm veel tijd binnen hebben moeten spenderen, snakken we steeds meer naar de natuur. En in plaats van deze enkel buiten op te zoeken, brengen we elementen uit de outdoors in huis. Het gaat hier niet alleen maar om de kleuren, maar ook om de structuren en materialen. Denk aan een bad van steen, een marmeren keukenblad of een aantal grote kamerplanten.

Vintage

Niet alleen in de mode komen verschillende items van vroeger weer terug. Als het aan de designers ligt, is vintage dan ook “the way to go”. Niet alleen hebben vintage meubels een verhaal te vertellen, ze zijn ook nog eens duurzaam.

interieurtrends van 2022

Next level tuinmeubilair

Als de eerste zonnestralen van het jaar zich laten zien is er niks fijner dan in het weekend genieten van een kop koffie in de ochtendzon in de patio. Dit doe je natuurlijk het beste in een verfijnde loungestoel. Comfort is key.

Dit is de reden dat alle hotspots in Amsterdam er esthetisch uitzien. Welke trend breng jij in huis?