Voor ons in het natuurlijk elke dag vrouwendag: iedere dag proberen wij jullie te verblijden met tips, tricks, receptjes, stijltips en andere gezellige artikeltjes. Morgen staat echter de hele wereld in het teken van ons of ofwel van de vrouw: het is dan namelijk Internationale Vrouwendag. Het Museum Rotterdam vond dat reden genoeg voor een feestje en daarom mogen vrouwen morgen gratis naar binnen.

Young woman relaxing in Paris near Louvre museum

Tentoonstelling: ‘Vrouwen van Rotterdam’

Wat is dan dan precies, Internationale Vrouwendag? We krijgen immers niet opeens alles gratis en het werk wordt ons morgen ook niet ineens uit handen genomen. Het is een dag in het teken van strijdbaarheid en het gevoel van solidariteit van vrouwen. Denk daarbij aan verschillende dingen zoals economische zelfstandigheid, empowerment en arbeid. Deze dag sluit naadloos aan bij de tentoonstelling die te zien is in het Museum van Rotterdam: Vrouwen van Rotterdam. En die tentoonstelling mogen wij vrouwen morgen dus gratis bezoeken. Deze gaat om de stoere verhalen van Rotterdamse vrouwen met grote ambities en dromen zoals commissaris Neelie Kroes en ontwerpster Susan Bijl. Inspirerend dus.

De tentoonstelling is te zien tot en met 1 oktober 2017 maar alleen morgen hoef jij geen 7,50 euro entree te betalen. Heb jij tussen 10.00 en 17.00 dus wel een gaatje vrij? Bezoek dan deze toffe tentoonstelling. Meer informatie vind je hier.