De temperaturen beginnen te stijgen, wat betekent dat de natuur ook weer in volle groei is. Je hebt dan ook vast gemerkt dat je als een tierelier loopt te niezen, snuiten en wrijven in je ogen. Om het een beetje te verhelpen hebben we hooikoortspillen, maar wist je dat deze invloed hebben tussen de lakens?

hooikoortspillen invloed tussen de lakens
Bron: Friends

Hooikoorts

Als je hooikoorts hebt, weet je als geen ander dat de komende tijd een hel wordt. Die verdomde pollen gaan, zoals elk jaar weer, het eten in het roet gooien. En groot gelijk dat je dan meteen naar de hooikoortstabletten met antihistamine grijpt, om minder snotterend door de dag te komen.

Maar wat blijkt, is dat die o zo geliefde hooikoortstabletten, gewoon met je wippertjes lopen te sjoemelen. Antihistaminepilletjes laten namelijk niet alleen klachten als niezen en jeukende ogen afnemen, maar zorgen er ook voor dat de slijmvliezen tijdelijk uitdrogen, aangezien dat dat de oorzaak is van die lopende neus. Maarre, slijmvliezen zijn natuurlijk niet alleen aanwezig in en rond je neus. Omdat de doos ook bestaat uit slijmvlies, kan het dus down under droger zijn dan anders. Gelukkig hebben we daarvoor ons welbekend fenomeen: glijmiddel.

Van hooikoorts af, zonder medicatie

Heb je nou écht het gevoel dat die hooikoortstabletten je leven aantasten, dan zijn er uiteraard een hoop andere remedies om je loopneus en jeukende ogen tegen te gaan. Ja écht waar, je kan deze allergie gemakkelijk te lijf gaan zonder medicatie.

1. Thee met honing

Met warm weer zou je niet zo snel voor een kopje thee kiezen, maar het doe het nou maar wel. Het is namelijk de ideale combinatie om hooikoorts tegen te gaan. Door hete thee slinkt het slijmvlies en honing onderdruk hoest. Bovendien bevat lokale honing sporen van bloempollen. Dat kan werken als een allergie-injectie waardoor je er meer immuun voor wordt.

2. Lekker zoenen

Een potje zoenen met je geliefde is volgens Japanse onderzoekers een goede manier om hooikoortsklachten te verminderen. Ze ontdekten dat de productie van de stof histamine – wat niezen, loopneus en tranende ogen veroorzaakt – in het lichaam van de hooikoortspatiënten afneemt na een half uurtje zoenen.

3. Vaseline rond de neus smeren

Een mega goede hack: smeer vaseline rondom je neus. Op deze manier blijft een deel van het stuifmeel plakken op de vaseline en kan zo niet de neus in. Dit kan je ook toepassen bij je ooghoeken.