Waarschijnlijk heb je er wel eens van gehoord óf het zelf meegemaakt? Je hebt het gezellig met iemand, komt tot je hoogpunt en dan gebeurt er iets geks. Het lijkt wel alsof je plast! Daarna moet je de lakens vervangen. Je hebt zojuist gesquirt, maar wat is squirten precies? Is squirten plas? Wij hebben het antwoord voor je.

Wat is squirten?

Even een korte spoedcursus over wat squirten nou precies is. Het is al jarenlang een vraagstuk, maar leeft wel onder de mensen. De een kan en doet het wel, maar de ander niet. Experts hebben het fenomeen inmiddels uitgebreid onderzocht. Hoe, wanneer en waarom squirten gebeurt. En de grote vraag: wat is het nou precies? Komt er urine bij kijken en is squirten plas? Of is het eigenlijk wat anders.

Zoekterm squirten

Lang niet alle vrouwen kunnen squirten, waardoor het lastiger wordt om het goed te onderzoeken. Dit zou wel eens de reden kunnen zijn dat we er nog zo weinig over weten. Wel is er simpelweg veel interesse naar. Vooral op pornosites zie je het regelmatig gebeuren, waardoor we benieuwd worden naar hoe dit precies zit. De zoekterm op dit soort websites is niet voor niets tussen 2011 en 2017 meer dan verdubbeld. Het zijn voornamelijk vrouwen die hier naar zoeken. Tijd voor antwoorden dus.

Is squirten plas of niet?

Dat het onderzoek lastig uit te voeren is, wil niet zeggen dat er niet daadwerkelijk mensen zijn die er onderzoek naar doen. De conclusie van de onderzoeken die gedaan zijn is: de vloeistof is een mix van urine en een beetje vrouwelijk ejaculaat. Toch is het voornamelijk urine, wat er uitkomt. Iew!

De vloeistof die eruit komt, bevat een bepaald soort proteïne die ook in het zaad van de man te vinden is. Het komt er dus eigenlijk op neer dat vrouwen net als mannen kunnen klaarkomen. Het komt een beetje overeen. In de vrouwelijke ‘prostaat’ zit deze proteïne, maar vrouwen hebben geen reserve. Alleen in de blaas zit ‘reserve’ vloeistof, of terwijl: urine. Aangezien er zoveel vloeistof tegelijk naar buiten komt, moet er wel een reserve bijzitten. Dat is dus urine.

Het kan lastig zijn om je blaas onder controle te houden tijdens een penetratie of een orgasme. Het is dan ook voor sommigen trainen om een geweldig orgasme te krijgen zonder te squirten.

Lees ook: Dit is wat je moet weten als je wilt squirten