Seks is tegenwoordig een van de meest besproken zaken. Niets is normaler dan delen hoe vaak je het met iemand hebt gedaan en hoe dat dan was. Masturberen blijft toch nog altijd wel een dingetje. Voor mannen is dit ook geen issue, wij vrouwen houden het liever voor onszelf. Of “doen het niet”. Mocht dat echt zo zijn, vertellen wij je waarom je dat wel zou moeten doen.

Het maakt seks met andere mensen beter

Jezelf af en toe verwennen zorgt ervoor dat je precies weet wat je wel en niet fijn vindt. Handig voor jezelf, maar nog handiger als je dit ook aan hem of haar verteld. En zij vinden het ook alleen maar leuk als ze weten je te plezieren tijdens de seks. Dus ontdek eerst jezelf en deel het met je partner. Win-win voor jullie allebei.

Het maakt je blij

Tot 8 uur na het hebben van een orgasme heb je sowieso een extra aan geluksstof in je lijf, hetgeen je dag een stuk beter maakt en stress vermindert. Deze positieve energie straal je ook nog eens door naar de mensen om je heen. Begin de dag dus goed.

Masturberen is goed voor je gezondheid

Een orgasme krijgen is naast lekker, ook gezond. Sowieso krijg je van contact met jezelf natuurlijk geen vervelende aandoeningen die je misschien wel zou krijgen van seks met een partner. Zelfbevrediging is goed voor je bloedsomloop. Daarnaast houdt het krijgen van een orgasme ook je bekkenbodem sterk en gezond doordat je de spieren in je bekkenbodem aanspant tijdens een orgasme. Een goede bekkenbodem kan ook de pijn van menstruatierampen verminderen. Nog een goede reden om die bekkenbodem dus de trainen.

FEMFEM masturberen

Mocht je je ook willen verdiepen in seksspeeltjes, dan zijn er een aantal populaire seksspeeltjes voor millennials.