Isla Holbox is wellicht wel het meest paradijselijke eiland in de golf van Mexico. Hier rijden ze rond in golf karretjes, de stranden zijn parelwit, je ziet de mooiste street art én qua gezelschap is het ook niet verkeerd want overal op het strand lopen flamingo’s en pelikanen. Wil je binnenkort op reis, ga dan vooral naar Isla Holbox. Oftewel: het best bewaarde geheim van Mexico.

Hoe kom je op Isla Holbox?

Je vliegt eerst naar Cancun óf Playa del Carmen en vanuit deze twee plekken pak je de bus naar Chiquilá. Na een busrit van zo ongeveer twee uur pak je een boot naar Isla Holbox.

De mooiste hotels van Isla Holbox

PUNTA CALIZA

Dat je hier elke ochtend een ontbijt van de chef van het hotel krijt is al hemels genoeg. Punta Caliza zorgt ervoor dat je verliefd wordt op het eiland en je volledig thuis voelt tijdens je verblijf. Het is een perfecte plek om samen (of alleen) volledig tot rust te komen.

Beeld via Expedia
Beeld via Expedia

SER CASASANDRA

Bij Ser Casasandra willen ze ervoor zorgen dat je echt volledig tot rust komt, dus vragen ze bij binnenkomst al gelijk of jij je schoenen uit wil trekken. In Holbox moet je geen plan hebben, vergeet de tijd en geniet van alle momenten en de rust. Ser Casasandra beschikt over een privéstrand, een eigen restaurant en ruime kamers maar biedt je ook een uitzicht op zee met een prachtig balkon.

Mexico FEMFEM
Beeld via Booking.com

CASA LAS TORTUGAS

Dit hotel wordt door een familie beheerd en ligt naast het strand. Het beschikt over een buitenzwembad, een hot tub, een hamam en stijlvolle kamers. Elke dag dat je hier verblijft is de mogelijkheid er tot een Spa treatment en dagelijkse yoga sessies. De kamers van La Casa de las Tortugas Petit Hotel Beach & Spa hebben kozijnen van bamboe en etnische meubels dus vrijwel alles is ook nog eens enorm Instagrammable.

Beeld via Booking.com
Beeld via Booking.com

Wat is er allemaal te doen op Isla Holbox?

1. Wandel naar Punta Mosquito

Vanaf Las Nubes loop je in het water richting Punta Mosquito. Het water zal niet verder dan tot je knieën komen en als je geluk hebt, zul je onderweg verschillende pelikanen en flamingo’s tegenkomen en wellicht van een afstand zie je zelfs wat dolfijnen zwemmen.

2. Bewonder de prachtige street art

Ben je een fan van street art, dan is Isla Holbox absoluut een must want het schijnt een soort open museum te zijn op het gebied van street art. Vrijwel elke muur is versierd. Tip; huur een fiets, en plan dan vooral een fietsroute door de straatjes van het centrum.

3. Zwemmen met walvissen

Isla Holbox is een van de weinige plekken waar je, tussen mei en september, vrijwel gegarandeerd walvishaaien kunt spotten. Ben jij een avonturier en ben je wel in voor wat spanning tijdens de vakantie, dan is zwemmen met walvishaaien (van soms wel 12 meter lang) een perfect uitje voor jou.

4. De lekkerste restaurants

Op Isla Holbox heb je genoeg keuze als het gaat om lekker eten. Bij het restaurant Roots kan je bijvoorbeeld terecht voor de lekkerste pizza’s en de fijnste ontbijtjes scoor je bij de Franse bakker Le Jardin.

Nog niet helemaal overtuigd? Wellicht helpt dit ook nog…

Ben jij al verliefd geworden op dit eiland? Wilde je samen met je beste vriendin op reis, lees dan ook; De 5 reizen die je voor je dertigste met je beste vriendin wil maken.