Voor Japanners kan het niet gek genoeg. In Kawasaki in Japan wordt namelijk ieder jaar het penisfestival gehouden, ook wel de Kanamara Matsuri genoemd, waar de penis in alle vormen en maten te vinden is.

piemelfestival-japan-femfem

Met in de hoofdrol: de penis

Snoepgoed in de vorm van een penis, penissen afgebeeld op affiches, gebeeldhouwde groenten in de vorm van een penis en een heuse parade gewijd aan de penis. De penis kun je niet ontwijken op dit festival, want deze heeft overduidelijk de hoofdrol. Ieder jaar, op de eerste zondag in april, wordt dit festival bij de Kanayama tempel gehouden. Maar waarom, hoor ik je denken.

De gedachte achter het festival

Natuurlijk zou het kunnen dat de Japanners dol zijn op penissen, maar er is zeker nog een andere reden voor dit festival. Voorheen was de Kanayama tempel dé plek om te bidden voor bescherming tegen geslachtsziekten. Maar er is nog een verhaal, waardoor deze tempel uiteindelijk tot penis tempel werd benoemd. Naar verluidt werd een demon verliefd op een vrouw, waarnaar hij zich in haar vagina nestelde. Toen de vrouw tijdens de huwelijksnacht seks had met haar man, beet de demon zijn penis eraf. De vrouw ging naar de smid en liet een metalen penis smeden, waardoor de demon zijn tanden brak en verdween. Deze metalen penis werd heilig verklaard en in de tempel geplaatst. Bizar verhaal, maar hierdoor kreeg de Kanayama tempel de naam van penis tempel.

Foto via Navodi
Foto via Navodi

Voor een goed doel

Om deze mythe heen is een waar festival gebouwd om aandacht te bieden aan de penis en aan geslachtsziekten. De gedachte erachter is dus uiteindelijk voor een goed doel. De opbrengst van het festival gaat naar onderzoek voor HIV. Het lijkt op het eerste gezicht dus misschien een beetje een vreemd festival, maar het heeft culturele en mythologische roots en de boodschap is positief en voor een goed doel.

Kom je nu binnenkort niet in Japan, maar wil je wel mee doen aan de ode aan de piemel? Je kunt nu piemels matchen met deze speciale memory-editie.