Dat een jeans fijn zit is misschien wel één van de belangrijkste dingen, bij het aanschaffen van nieuwe. Hij moet fijn op je heupen zitten, je buik laten verdwijnen en niet te lang zijn dat je hem moet oprollen. Al met al: er komen heel wat dingen de hoek om kijken voordat jij het perfecte paar vindt.

Daarnaast is het passen van je broek bij je figuur ook fijn, hij moet op alle plekken mooi zitten en de dingen accentueren die jij mooi vindt, terwijl hij de dingen die jij niet mooi vindt laat verdwijnen. Welke jeans passen nou het mooist bij joúw figuur?


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door NA-KD.com (@nakdfashion) op

Er zijn veel soorten jeans; het mom variantje, de baggy jeans, skinny jeans, flared en nog veel meer. Soms weet je even niet meer welke nou het beste bij jou zal staan. Dat hebben wij voor jou uitgezocht, zodat jij niet meer zolang staat te twijfelen in jouw favoriete kledingwinkel.

Korte benen

Wanneer jij korte benen hebt wil je deze gauw langer laten ogen dan dat zij zijn. Misschien ben je zelf ook niet de langste en zou je graag wat lengte willen. De jeans die perfect bij jou past is een skinny- of momjeans. Deze kan je het beste van de petite afdeling kopen, daar kun je zelf de lengte en breedte vaak bepalen. Ga daarom voor een wat kortere lengte dan dat de gemiddelde jeans zijn. Veel winkels bieden inmiddels een petitelijn aan.

Lange benen

Mocht je lange benen hebben, dan heb je geluk. Veel jeans staan jou namelijk goed en je hoeft je vaak niet druk te maken over dat je jeans te lang zou zijn en dat je hem daarom moet oprollen. Heb je nou écht lange benen? En wil je deze toch wat korter laten lijken? Dan kan je het beste gaan voor een cropped model, deze is wat korter en maak je benen gelijk minder lang. Draag hier bijvoorbeeld hightop sneakers bij of enkellaarsjes, deze zullen je enkels warm houden.

Billen accentueren

Heb jij gevormde billen waar je trots op bent? Flaunt them! Wat veel mensen niet weten is dat je deze door de juiste achterzakken heel mooi kunt accentueren, zonder dat je daar een ‘push up’ jeans voor hoeft te kopen. Zodra de achterzakken op jouw jeans op het midden zitten van je billen geeft dit een rond effect. Ook is een skinny jeans natuurlijk erg mooi aangezien je achterste niet verdoezelt raakt in de jeansstof.

Buikje laten verdwijnen

Je kent het wel; dat ene rolletje huid dat over je broek hangt en niet echt charmant staat. Dit doen veel jeans met je figuur, zodra je ietsjes meer een buikje hebt. We begrijpen dat je jeans wilt die jouw buikje laat verdwijnen en er geen accent op leggen. Daarom is een high waist jeans de perfecte broek voor jou. Zodra je jeans over je navel valt is het gemakkelijk om je buik wat te verdoezelen. Wie wilt dat nou niet?