Ben je ook zo dol op spelletjes en wil je ervoor zorgen dat jouw Paasweekend onvergetelijk wordt? Snuffel dan nog even door de kast met spelletjes thuis en ga op zoek naar Jenga. Wist je namelijk dat je van Jenga een grappig, uitdagend, drankspel kan maken? Gegarandeerd plezier. Wij leggen jullie uit hoe dit spel werkt en hoe je hem zelf kan maken…

Jenga drankspel

Je kent vast het bekende blokkenspel Jenga waarbij je telkens een blokje weg moet halen en hopen dat jij niet diegene bent die ervoor zorgt dat jullie toren in elkaar zakt. Nou, het spel blijft op zich hetzelfde, maar met een aantal aanpassingen:

@pinterest
@pinterest

Wat is de spannende twist?

In de drankspel staat er op elk blokje een opdracht geschreven. Die opdrachten moet je uitvoeren als jij het blokje uit de toren hebt gehaald. Zodra je de opdracht hebt gedaan mag je hem weer bovenop leggen. Op elk blokje staat een andere opdracht of uitspraak.

Een aantal voorbeelden van de opdrachten:

  • Iedereen moet verplicht een shotje nemen
  • Alleen jij moet verplicht een shotje nemen
  • Jij moet iemand kiezen om een bepaald aantal slokken van hun drank te nemen (hoeveel bepaal jij – maar wees wel lief)
  • Kies een drinkmaatje
  • Kies één woord wat verboden is. Als iemand er gebruik van maakt moeten ze een slok nemen van hun drankje.
  • Maak een seksgeluid

Naast dat het spel te koop is, is het ook leuk om het zelf te maken. Je kan je eigen opdrachten bedenken en je kan het zo gek maken als je zelf wilt.

Hoe maak ik het Jenga spel?

Koop een Jenga spel of pak anders het spel achterin de kast die je eigenlijk nooit gebruikt. Gebruik een watervaste stift, want op zo’n avond kan er wellicht een drankje over de blokjes heen vallen en zijn de opdrachten niet meer leesbaar. Nu kan jij je eigen creativiteit erop loslaten. Haal desnoods inspiratie uit bestaande drankspelletjes op het internet. Zorg wel dat tijdens het bouwen van de toren de opdrachten naar beneden liggen, zo creëer je nog meer spanning.

60 blokjes vol opdrachten en gekkigheid, dat belooft een gezellige avond te worden. Ben je meer van de bordspellen? Zo maak je van Monopoly een gezellig drankspel.