Jenna Ortega is nu hét hoofdonderwerp van het moment. Sinds de serie Wednesday is uitgekomen, is iedereen fan. Maar wist je dat Jenna vóór de serie vegan was en dat ze geforceerd werd die voedingsstijl los te laten? Enne, fans zijn hier niet blij mee.

Jenna Ortega Wednesday vegan
Bron: Wednesday

Wednesday

Heb je een donkere humor? Dan is deze Tim Burton-serie echt wat voor jou. Want wie is er nou niet benieuwd naar een serie van de meest iconische gothic-horror filmmaker? De achtdelige serie is een spin-off van de orginele films van The Addams Family. De serie vertelt het verhaal Wednesday Addams, de dochter van Morticia en Gomez Addams.

Als Wednesday zich voor de zoveelste keer misdraagt op school, wordt ze verbannen naar een omineuze instelling voor speciaal onderwijs diep in een donker bos. Op dit speciaal onderwijs hebben haar ouders elkaar leren kennen. Zal dit dan toch een betere school voor haar zijn? Zal ze eindelijk niet meer als freak gezien worden? En zal ze het geheim weten te ontrafelen dat haar ouders 25 jaar geleden al bezighield?

Vegan

Jenna Ortega — die de rol van Wednesday speelt — werd tijdens haar Disney Channel periode in 2016 vegetarisch en besloot in 2020 voor een veganistische levensstijl te gaan. Maar voor de rol van Wednesday, moest Jenna dat helaas loslaten, dat vertelt de actrice in een interview met Wired.

De serie Wednesday werd in Busteni, in Roemenië opgenomen. Ondanks dat 12% van de Roemeense inwoners vegetarisch eten, blijkt dit in de kleinere stadjes en dorpjes zoals Busteni, heel anders te zijn. “I stopped being vegan when I went to Romania to shoot Wednesday actually because the food is very different there“, vertelt ze in het interview.

De vegetarische en vegan opties in restaurants bleken hier zo schaars te zijn dat de actrice niet genoeg voedingsstoffen binnen zou krijgen op set. Om dit te voorkomen besloot de actrice na jaren haar vegan leefstijl los te laten en te starten met een pescotarisch dieet.

Boze fans

Met dit nieuws is eigenlijk helemaal niemand blij, aangezien Jenna deze keuze niet perse geheel vrijwillig, maar meer uit noodzaak heeft moeten maken. Hiervoor wordt dan ook wereldberoemde filmproducent Tim Burton aangewezen. Volgens fans had Jenna niet zo’n beslissing hoeven maken als hij gewoon de moeite zou hebben gedaan om de cast op set te voorzien van veganistische opties.