Wanneer je nog in de prille fase van je relatie bent, dan wil je elkaar het liefst meerdere keren per dag bespringen. Helaas gaat deze rabbit-fase ook voorbij. Tenminste, bij de meeste mensen. Bij de vriend van de 29-jarige Jessie is dit niet het geval en dat is voor haar behoorlijk lastig. Aan FEM FEM doet Jessie haar verhaal.

waargebeurd verhaal

Casanova in de relatie

“Oké, buckle up voor een ritje op de rollercoaster van mijn liefdesleven. Ik ben Jessie, en ik moet jullie iets vertellen over mijn man Ben – de zelfbenoemde Casanova van onze relatie. Toen Ben en ik elkaar voor het eerst ontmoetten, spatte de vonk er vanaf als een stel vuurwerk op oudejaarsavond. Ik bedoel, wie houdt er niet van een beetje spanning? Het was alsof we de hoofdrol speelden in onze eigen romantische komedie. En die spontane avontuurtjes? Nou, die waren sterk aanwezig.”

“We waren de koning en koningin van ‘het kan altijd en overal’. Rijden we langs een parkeerplaats? Bam, daar gingen we weer. Bezoek aan mijn ouders? Hou je vast, want zelfs de badkamer was niet veilig. Een picknick in het park? Achter de heg was ons toevluchtsoord. Ik zweer het, we hadden meer geheime locaties dan een spionnenfilm.”

Baby on board

“Maar je raadt het al, toen kwam het moment waarop de nieuwigheid eraf was. En nee, het was niet de zoveelste Marvel-film die zijn magie verloor na de derde keer kijken. Het was ons eerste kind, een mini-mensje van vijftien maanden. Nu verwacht je misschien dat Ben een glanzende papa was, met een flesje melk in de hand en een slaapliedje op de lippen. Maar nee, zijn libido dacht daar anders over. Alsof onze baby niet bestond, ging hij door met zijn lustige praktijken.”

“Het punt is, ik voelde me als een uitgeknepen citroen, zowel onaantrekkelijk als uitgeput. Ik bedoel, wie heeft er tijd voor een romantische rendez-vous als je luiers aan het verschonen bent? Dus daar stond ik, met een baby aan de ene kant en een man aan de andere kant, beiden strijdend om mijn aandacht op hun eigen unieke manier.”

Geprobeerd om erover te praten

“Natuurlijk probeerde ik met Ben te praten. Maar oh, die man heeft een lach die de ernstigste gesprekken kan veranderen in een comedyshow. ‘Jessie’, zei hij, ‘je moet blij zijn dat je een man hebt die zoveel van je houdt’. Ah ja, liefde in de vorm van dagelijkse steamy marathons, hoe romantisch. Dus daar stond ik, tussen mijn huilende baby en mijn lachende man, afvragend wat ik hier in hemelsnaam mee moest doen.”

“Maar, laten we wel wezen, er is geen magische formule voor dit soort dingen. Ik besloot dat het tijd was voor wat serieuze girl power. Ik vertelde Ben dat hij misschien af en toe wat minder van mijn tijd moest opeisen, en dat ik meer nodig had dan alleen een sprintje naar de slaapkamer. Dus hier zijn we dan, op zoek naar balans tussen luiers en liefde, baby’s en … nou ja, jullie snappen het wel. En zoals mijn oma altijd zei: ‘In een relatie moet je af en toe een grens trekken, anders wandelt hij over je heen alsof het een picknickkleed is’. Dus laten we die grenzen stellen, onze eigen paden bewandelen en onthoud, het is oké om af en toe ‘nee’ te zeggen. Want zoals de wijze Taylor Swift ooit zei: “Weet je, ik denk dat liefde geweldig is, maar het is ook oké om voor jezelf op te komen!” En laten we eerlijk zijn, als zelfs Taylor het zegt, dan moeten we wel naar haar luisteren.”

Jessie wist voor zichzelf op te komen en redde op deze manier haar relatie. Hoe had jij dit probleem aangepakt? Enne, wil je zelf één van je waargebeurde verhalen delen? Dat kan anoniem in de inbox van redactie@fem-fem.nl.