We zijn super blij dat het lekkere weer eindelijk ons kikkerlandje heeft bereikt, alleen komen daar af en toe dingen bij kijken die iets minder prettig zijn. Muggen bijvoorbeeld. Lig je eindelijk in bed, zoemt er opeens iets langs je hoofd. Voor je het weet ben je lek geprikt en zit je opscheept met jeukende muggenbulten. Met deze handige tips kom je snel van de jeuk af.

lemon-femfem

Citroen- of limoensap

De natuurlijke sappen die in deze citrusvruchten zitten kunnen jeuk voorkomen. Handig: het helpt niet alleen tegen de jeuk, het voorkomt ook infecties.

Tandpasta

Trek die tube maar snel uit de la, want ook de munt in tandpasta verlicht de jeuk. Vergeet het alleen niet er vanaf te halen…

Aloë vera

Heb jij een muggenbult open gekrabd? Smeer er dan aloë vera op. Het gaat de jeuk tegen, verkoelt én heelt de boel.

Bananenschil

Gooi die schil niet meteen weg, want het is handiger dan je denkt. Wrijf de binnenkant van de schil tegen je muggenbult. Het helpt het vocht te verminderen en zo ook de jeuk.

Zout

Een makkelijk manier om te jeuk tegen te gaan: zout! Heel fijn als je op vakantie bent en dichtbij zee, maar je kunt natuurlijk ook zeezout die in het keukenkastje staat gebruiken. Doe eerst een beetje water op de bult en daarna een paar korrels zout.

Ijs

Heb jij toevallig ijsklontjes in huis? Doe ze in een washand of theedoek en houdt het op je muggenbult. De zwelling en jeuk verminderen door de kou van het ijs.

Alcohol

Helaas, geen flessen alcohol waar jij normaal gebruik van maakt in het weekend, maar pure alcohol. Waar je normaal je wondjes mee ontsmet. Dep het op de muggenbult en de jeuk wordt minder.

Dus, gestoken door een mug? Hopelijk ben je binnen no time van de jeuk af.

Lees ook: zo krijg je de beste sunkissed skin voor de zomer.