Korte spijkerbroekjes: hoewel we ze vaak spotten wanneer de temperaturen beginnen te stijgen, is dit kledingstuk niet al te geliefd binnen de modewereld. Toch lijkt het er op dat spijkerbroeken die tot op de knie komen, aka jorts, wél acceptabel zijn en zelfs als cool worden beschouwd.

jorts

Jorts

We zien mode-iconen als Bella Hadid er al in paraderen: jorts. Ze grijpt voornamelijk naar een exemplaar dat net boven de knieën komt, gecombineerd met een paar kniehoge laarzen en een mega leuk tanktopje.

Misschien vind je het helemaal niks, maar jorts zijn in anno 2023 eenmaal hot. Sorry not sorry. De ultrakorte jeans-shorts mogen dus in de ban, want we gaan op dit front voor wat kuisere kledingstukken. Jorts zijn namelijk wijd, wat dus ook voor velen wat comfortabeler kan aanvoelen. Daarnaast zijn ze ook heel eenvoudig te stylen. Je kan zo’n jort thuis dragen, op je werk, op school maar uiteraard ook in de stad! Even wat inspiratie nodig? Geen zorgen, wij helpen je uit de brand!

Citytrip

Het is bloedverstikkend heet, maar je hebt op de planning een shopdagje staan. Je wil geen jurkje aan omdat je anders elke keer geen boven- of onderkant hebt en een kort strak broekje is ook niet helemaal hét. En nu?

Je had het waarschijnlijk niet verwacht (knipoog), maar dan adviseren we je om jorts aan te doen. Door deze te stylen met een leuk oversized shirt, sneakers en witte hoge sokken, heb je dé perfecte outfit voor een hete shopdag.

Kniehoge laarzen

Misschien één van onze favoriete manieren om jorts te combineren: kniehoge laarzen. Deze combi is dan ook helemaal te danken aan mode-icoon Bella Hadid. Waar je ook heen gaat, deze outfit is voor alle occasions goed. Van een dagje stad, door naar een restaurant en als eindpunt de club. He-le-maal leuk!

Gecombineerd met een blazer

Wordt het wat frisser, dan neig je snel naar een truitje of een jasje. Kies dan voor een blazer! Zorg er uiteraard voor dat deze ook redelijk oversized is, zodat het hele plaatje nog wel klopt.

Kantoor

Blote benen op werk: niet iedereen mag dat, maar als het bij jou op werk is toegestaan, dan heb je mega veel geluk deze zomer. Hoewel het mag, voelt niet iedereen er zich even comfortabel bij. Logisch, want je wil nog wel representatief en netjes overkomen. Een jurk of een lange rok draag je dan nog wel, maar een kort broekje… dat dan weer niet.

Maarja, opgegeven moment ben je die jurkjes en rokken wel zat. Een jort is dan het verlossend kledingstuk. Het knelt je benen niet af, is niet te kort en dus bloot en je kan het combineren met een blouse om het representatiever te maken. Doe er onder een leuk laarsje aan. Of gewoon een nette sneaker. En je bent ready om aan het werk te gaan!

Old money

Als laatste hebben we de old money style-jorts. Bij de bovenstaande inspiratiefoto’s zagen we dat het allemaal wat stoerdere outfits waren, maar jorts kun je uiteraard ook een tikkeltje chiquer maken.

Laat hierbij de spijkerjorts liggen en kies eerder voor een linnen of stoffen versie. Ook deze kun je met een blouse combineren. Hou hierbij ook rekening met een kleurenpalette. Wil je er chique uit zien? Kies dan zachte kleuren die goed bij elkaar passen. Zo leuk!