Het blijft een uitdaging om de juiste kleur foundation te vinden. De kleur moet namelijk niet te donker zijn, maar ook niet te licht. Een foundation vinden die perfect bij je huid past is daarom nog best lastig. Gelukkig hebben wij wat tips die je kunnen helpen bij je zoektocht.

beautiful brunette.

Ga na wat voor huidtype je hebt

Voordat je foundation op je huid aanbrengt, is het belangrijk eerst na te gaan wat voor huidtype je hebt. Wanneer je bijvoorbeeld een droge huid hebt, kun je beter voor een foundation op waterbasis gaan met hydraterende ingrediënten. Deze zal zich sneller aan je huid binden en oogt natuurlijker. Voor normale tot vette huidtypes zijn matte foundations zeker een aanrader.

Vind de juiste tint

Als je eenmaal hebt bepaald welke formule het beste bij je huidtype past, is het tijd om naar de tint te gaan kijken. Hiervoor kun je de kleur op je huid testen. Het is echter wel belangrijk dat je dit op het juiste stukje huid doet, want je armen en handen kunnen verschillende kleuren dan je gezicht hebben. De beste plek om de kleur te testen is je kaaklijn. Zeker omdat foundation naadloos moet overgaan in je nek.

Foundations hebben ook verschillende ondertonen, zoals geel, roze en neutraal. Over het algemeen vallen we in de categorieën warm, koud of neutraal. Een makkelijke manier om je ondertoon te bepalen, is door te kijken naar de aderkleur van je binnenste arm. De aderkleur kan variëren van kleur, afhankelijk van je ondertoon, van blauw naar groen.

Koude huidtypen hebben vaak meer blauw getinte aders. Mensen met koude huidtypes kunnen foundations die te geel of oranje zijn beter vermijden en op zoek gaan naar foundations met een roze ondertoon. De roze ondertoon zal een koele ondertoon aanvullen door alle blauwe aderen te neutraliseren.

Warme huidtinten hebben vaker gele of oranje tinten in hun huidskleur met een groene tint in hun aderen. Wanneer je een warm huidtype hebt, kun je foundations met roze tinten beter vermijden. Dit lijkt namelijk erg grauw en grijs op je huid. Ga daarom voor een gouden basis om de bestaande olijftinten in je huidskleur aan te vullen.

Als je huidskleur niet warm of koud lijkt, val je onder de categorie neutraal. Neutrale huidtinten zijn opgebouwd uit een combinatie van beide met minder opvallende blauwe en gele ondertonen. In dit geval kun je beter gaan voor een foundation met een balans van zowel koele en warme tinten. Of een foundation waar gewoon ‘neutraal’ op staat.

Doe een online test

Bij vele merken kun je online uitzoeken welke tint je nodig hebt. Deze online quizzen kunnen je helpen om de juiste tint te vinden en zijn het perfecte startpunt. Uiteindelijk is het namelijk wel verstandig om de kleuren ook nog in de winkel zelf te bekijken, maar dit scheelt je in ieder geval al een hoop tijd.

Lees hier hoe jij jouw huid lente-proof kunt maken.