Misschien heb je er weleens van gehoord of ken je het allang: K-Beauty. Het is zeker geen nieuw begrip in de beautywereld, en de producten zijn al tijden erg geliefd onder de kenners. Maar wat is het nou eigenlijk? Of je het nou kent of niet, het is een feit: K-Beauty verovert de beauty wereld in rap tempo. De ‘K’ staat voor Korean, en we kunnen je in ieder geval vertellen dat ze erg fanatiek zijn wat betreft huidverzorging. Om aan de vele K-Beauty eisen te voldoen, moet je routine namelijk minstens uit 10 stappen bestaan.

Wat is het?

Wat is het nou precies? Het is eigenlijk heel simpel, K-Beauty is een verzamelnaam voor alle beauty producten uit Korea. Deze producten zijn veel innovatiever dan Westerse producten. Alles draait om hydratatie en het voorkomen van oneffenheden. Je huid volledig laten stralen? Dan zijn er volgens de Koreaanse beautyleer een flink aantal stappen nodig in je skincare routine. Volgens het K-Beauty regime bestaat je skincare routine namelijk uit minstens 10 stappen…..

Wat is K-beauty en wat zijn de voordelen ervan voor je huid? FEM FEM

Skincare routine van 10 stappen?

Yes, je leest het goed: 10 stappen. Het is jammer genoeg écht niet voldoende om je velletje slechts te reinigen en een dagcrème op te smeren, oopsie. Ga je voor die gezonde, schone en mega glowy huid? Dan moet je er toch echt aan geloven….Misschien dan toch ietsjes eerder beginnen aan je skincare routine ’s avonds? Alles voor een stralende huidje toch?!

Wat is K-beauty en wat zijn de voordelen ervan voor je huid? FEM FEM

Zo doe je het

Alright, minstens 10 stappen dus…Dat klinkt uiteraard als mega veel, maar als het eenmaal in je ritme zit zul je zien dat het best meevalt. Wij slepen je er wel doorheen…

Stap 1: Oogmake-up verwijderen

Stap 2: Dubbele reiniging  (gebruik een product op oliebasis en waterbasis)

Stap 3: Exfoliëren (dode huidcellen verwijderen, bij voorkeur met speciale skin peeling pads)

Stap 4: Toner (om de ph-waarde van je huid te herstellen na reinigen en te preppen voor de volgende stappen)

Stap 5: Essence (een lichtere versie van een serum die opname van de opvolgende producten vergroot)

Stap 6: Oogcrème (ter bescherming van de huid rondom je ogen)

Stap 7: Serum (booster voor je huid)

Stap 8: Olie/masker (diepe hydratatie door olie of een no rinse masker, voor als je tijd hebt….)

Stap 9: Moisturizer

Stap 10: SPF (alleen in de ochtend)

En nu nog je make-up…Mocht je nou tijdnood hebben, iedereen in de ochtend, duh – dan zijn de Koreaanse beauty experts van mening dat je beter een dagje zonder make-up door het leven kan. Stappen van je skincare routine missen is in ieder geval een no go!

Wat is K-beauty en wat zijn de voordelen ervan voor je huid? FEM FEM

Laboratory K in Amsterdam

Oké, nu weten we dus hoe je skincare routine eruitziet volgens de K-beautyleer, maar welke producten moet je hiervoor gebruiken? Goed nieuws, hier zijn kenners voor! Vanaf september opent Laboratory K namelijk haar deuren in de 9 straatjes in Amsterdam. Deze nieuwe winkel komt vol te staan met K-Beauty producten, yes! Alle producten zijn van Koreaanse afkomst en ook nog eens vegan, dierproefvrij en clean. Bij een bezoekje aan de winkel word je meegenomen in de Koreaanse verzorgingsproducten en haar kenmerkende beautyrituelen. Je mag alle producten testen en jouw eigen verzorgingsritueel uitstippelen voor een glowy huid. Kom dus snel een keer langs op de Huidenstraat 32. Woon je niet in Amsterdam? Niet getreurd, Laboratory K lanceert zelfs een webshop.

Wat is K-beauty en wat zijn de voordelen ervan voor je huid? FEM FEM

Lees ook: HEMA verkoopt nu twee nieuwe K-Beauty merken (en ze doen wonderen voor je huid)