Ook voor koppels is deze tijd lastig. Op leuke dates gaan is haast onmogelijk, je hebt geen spannende verhalen meer te vertellen, en de verhalen die je vertelt nodigen nou ook niet echt uit voor een diepgaand gesprek. Het kan zelfs voelen alsof je alles over je partner al weet. Gelukkig is daar het kaartspel ‘We’re Not Really Strangers’ dat het tegendeel bewijst! Dit spel van Koreen Odiney laat jou en je lover nadenken over vragen waar je zelf niet snel op zou komen. Een diepere connectie gegarandeerd!

Hey stranger

Zoals de naam al luidt, is ‘We’re Not Really Strangers’ niet alleen een spel dat bestaande connecties met mensen versterkt, maar je ook toelaat om hele nieuwe connecties te creëren. Het spel is daarom geschikt om te spelen met zowel je partner, een vriend, of iemand die je net hebt leren kennen. Je hebt minimaal twee mensen nodig om het spel te spelen, maar voor wat groepsdynamiek kun je met zes personen in totaal spelen.

Levels

Het spel heeft drie verschillende levels die je op volgorde moet spelen. Je begint met ‘perceptie’, dan komt ‘connectie’, waarna als laatste ‘reflectie’ aan de beurt is. Van eerste indrukken tot veronderstellingen tot diep graven in iemand’s leven – het komt allemaal aan bod tijdens dit kaartspel. Elk level bevat 50 kaarten met vragen waar je er beurtelings één random uithaalt en stelt aan degene(n) met wie je speelt. Na tien kaarten van een level mag je door naar de volgende. Verder zitten er in het spel wildcards verstopt die je een opdracht geven, zoals ‘geef iets toe’. En, extra leuk: nadat je dertig vragen hebt beantwoord sluit je het spel af met de final card die je een handgeschreven briefje laat schrijven voor elkaar. Deze mag je pas openen nadat jullie niet meer samen zijn.

Doel

De uitvinder van het succesvolle kaartspel, Koreen Odiney, is een fotografe uit Los Angeles. Haar interesse in onbekenden doet zich daar ook voor, ze stelt vreemdelingen die ze op straat fotografeert namelijk vragen over hun naam, leeftijd, en passie. Dit alles om een betekenisvolle connectie op te bouwen, wat natuurlijk ook het doel is van ‘We’re Not Really Strangers’. De slogan is niet voor niets ‘een kaartspel voor emotionele mensen. WAARSCHUWING: gevoelens kunnen naar boven komen.’ Klinkt een beetje als een eigen therapeutische sessie.

Dus, doorbreek de dagelijkse standaard gespreksonderwerpen en leer je vreemdelinge, vrienden of je lover kennen van een hele andere kant! We’re Not Really Strangers kost $25.00.

Lees ook: Met dit vragenspel leren jij en je vrienden elkaar écht goed kennen