Kamperen: je houdt ervan, of je háát het. Sommige mensen vinden kamperen veel leuker dan het verblijven in een luxe hotel. Met de wc rol onder je arm, op je badslippers, de camping over naar het toiletgebouw… Ehmm, je moet er maar zin in hebben. Misschien moeten we het dit jaar toch een kans geven. Wat blijkt? Kamperen maakt een stuk gelukkiger dan een luxe hotel.

kamperen maakt gelukkiger dan een luxe hotel

Maakt kamperen gelukkiger dan een luxe hotel?

Ja, echt! Kamperen maakt je blijkbaar een stuk gelukkiger dan het verblijven in een luxe hotel. Misschien toch maar die super luxe vakantie annuleren.. let’s go back to basic!

Tijd om te kamperen

Misschien spaar jij al maanden lang voor die ene super luxe vakantie van je dromen. Tijd om helemaal te ontspannen, en om de beste tijd van je leven te hebben. Think again; je kan beter gewoon je geld besparen en gaan kamperen. En dit om een aantal redenen.

Allereerst is het regelen van een super luxe vakantie vaak een hoop werk. Eindelijk alles op een rijtje? Dan moet je er eerst nog helemaal heen, en dat kan best voor een hoop stress zorgen. Mensen die kamperen kennen deze struggles daarentegen niet. Je kan gemakkelijk met de auto naar je bestemming. En wanneer je eenmaal aangekomen bent kan je heerlijk ontspannen. Leg je telefoon, laptop en iPad maar aan de kant, WiFi is er (meestal) toch niet.

Onderzoek

Best logisch dus dat uit onderzoek blijkt dat mensen die kamperen gelukkiger zijn met hun leven. Het gaat hier om 79% van alle kampeerders die aangeven gelukkig te zijn. Terwijl dit bij mensen die niet kamperen 59% is. Best grote verschillen, misschien moet je het toch maar een kans geven!

Tijd om helemaal te ontspannen in de natuur, en een leuke tijd met je loved ones te hebben. En voor iedereen die stiekem toch een beetje luxe nodig heeft in zijn leven; je kunt ook gewoon een mooie glamping uitkiezen. We won’t tell!

Lees ook: Waarom je minstens een keer in je leven alleen op reis moet gaan