Wie een vagina bezit, weet als geen ander dat het erg moeilijk is om klaar te komen. Of je nu alleen daar beneden bezig bent of iemand anders een poging waagt, het blijft een uitdaging. Het is niet onmogelijk, maar wel lastig. Maarre, kan je dan van beffen ook klaarkomen of niet?

Bron: Gossip Girl

Vrouwen en klaarkomen

Als je moeite hebt om klaar te komen, weet dan één ding: jij bent lang niet de enige. Het is inmiddels een bekend iets dat mensen met een vagina moeilijk een hoogtepunt bereiken. Waar dat door komt? Niet kunnen klaarkomen kan meerdere oorzaken hebben. Zoals…

1. Je bedpartner of jij stimuleren je clitoris niet goed of niet genoeg

2. Je maakt je veel te druk dat je geen hoogtepunt zal bereiken, waardoor het uiteindelijk ook niet lukt. Vrijen hoort leuk en ontspannen te zijn en een orgasme is een prettige bonus, maar het is geen must. Vergeet dat niet.

3. Je ontspant niet.

4. We leven in een tijd waarin seks alleen maar gaat om geslachtsgemeenschap, oftewel penetratie. Maar het merendeel van de vrouwen komt niet klaar van iets dat rechttoe rechtaan in de vagina gaat. De clitoris wordt op dat moment amper gestimuleerd, terwijl dat plekje juist the key is om een orgasme te krijgen.

Kan je van beffen klaarkomen?

Tijdens het beffen wordt de vagina (en vooral de clitoris) met de tong en mond gestimuleerd: betekent dat dus dat je van beffen klaar kan komen? Het antwoord is ja, je kan zoals elke andere seksuele activiteit klaarkomen. Of je sneller een orgasme krijgt wanneer je gebeft wordt dan wanneer je gepenetreerd wordt, dat verschilt uiteraard per persoon.

Elk mens zit nou eenmaal anders in elkaar. Het is daarom belangrijk om er achter te komen wat voor jouw het beste werkt en wat niet. Maar heb het doel om klaar te komen niet altijd voor ogen. Je moet niet vergeten dat beffen – en trouwens alle seksuele activiteiten – eenmaal een hoop werk, moeite maar ook energie van jouw en je bedpartner vraagt. Schaam je niet en voel je dus niet slecht als het niet lukt. Seks (dus ook orale seks) moet leuk en gezellig blijven.