Vergeet alle eilanden in Indonesië waar je al bekend mee bent. Op de Karimunjawa-eilanden in de javazee, zo’n 80 kilometer ten noorden van Jepara, heb je de hagelwitte stranden en het prachtige koraal helemaal voor jezelf. Lekker met je billen bloot, drinken uit een kokosnoot: wie wil dat nou niet?

Schermafbeelding 2018-12-06 om 14.08.35

Onbewoonde eilanden

Karimunjawa bestaat uit 27 eilanden waarvan er nog vijf onbewoond zijn. Vanaf het hoofdeiland kan je met een dagtrip eilandhoppen en de onderwater wereld beleven zoals deze hoort te zijn. De eilanden van Karimjawa zijn omgedoopt tot nationaal park in verband met het rijke zeeleven. Op het hoofdeiland zijn genoeg mooie strandjes te vinden om van de zee te kunnen genieten. Er is een divers aanbod aan stranden – van hagelwitte, rustige stille stranden tot gezellige drukte met barretjes. Het water is niet heel erg diep, hierdoor staat er overal hele leuke schommels in het water. En dan nog niet te beginnen over de zonsondergangen op het eiland, want die zijn werkelijk waar adembenemend.

Als je echt lekker vis wil eten moet je dat zeker hier doen. Het is ook niet gek dat de bevolking van Karimunjawa voornamelijk leeft van de rijke visindustrie. Op de avondmarkt kun je voor drie euro een heerlijk gegrilde tonijn krijgen en voor maar een paar cent krijg je er een bord rijst bij. En je proeft ook nog eens de liefde waarmee het gemaakt is, echt heel erg lekker!

Het ligt er helemaal aan hoe makkelijk of moeilijk je het jezelf wil maken. Je kunt bijvoorbeeld een vlucht pakken vanaf Semarang or Surabaya, of een snelle of langzame boot vanuit Semarang of Jepara. Het probleem is alleen dat je dit wel even goed moet plannen, want de vluchten en boottochten gaan niet elke dag, sommige zelfs maar twee keer per week. Dus, waar wacht je nog op?

Schermafbeelding 2018-12-06 om 14.04.21 Schermafbeelding 2018-12-06 om 14.06.58 Schermafbeelding 2018-12-06 om 14.07.15 Schermafbeelding 2018-12-06 om 14.07.57