Heb je gisteren aardig wat biertjes gedronken tijdens een feestje? Of haalden je vriendinnen je over om toch een paar (lees: teveel) cocktails te drinken in de stad? Dan lig je nu waarschijnlijk met een kater in je bed, terwijl je eigenlijk verplichtingen hebt. Je voelt je verschrikkelijk en zo zie je er ook uit. Volg deze tips om je kater te verbergen zodat je toch nog enigszins fris en fruitig op die afspraak kunt verschijnen.

iStock-515523322

Neem een koude douche

Klikt misschien niet heel fijn, maar je zal merken dat je er frisser en opgewekter van wordt. Zo voel je je een stuk minder moe en meer klaar om naar je werk te gaan.

Thee zakjes

Plaats twee warme groene theezakjes onder je ogen en laat ze voor twee minuten zitten. De caffeïne in groene thee is heel goed voor het reduceren van donkere kringen en dikke wallen.

Drink veel water

Drink veel water om je uitgedroogde lichaam een boost te geven. Groene of witte thee helpt ook goed.

Geen foundation

Het lijkt misschien een goed idee om je gezicht vol te smeren met foundation, maar niets is minder waar. Alcohol heeft een heel uitdrogende werking op je huid waardoor je je foundation ook minder mooi kan aanbrengen. Gebruik dagcreme en eventueel een beetje BB cream om je huid te laten stralen.

Oogpotlood en mascara

Heb je kleine oogjes van een lange nacht doorhalen, dan is het slim om huidkleurige oogpotlood op je waterlijn te zetten. Gebruik geen wit, want dat kan hard ogen en een ongewenst effect hebben. Plaats ook een beetje highlighter aan de binnenkant van je ogen waardoor je wakkerder lijkt. Met twee laagjes mascara krijg je een open blik en lijken je ogen witter.

Gebruik een balm voor lippen en wangen

Geef jezelf een beetje kleur in je gezicht. Gebruik een lippenbalsem voor je lippen en dep een beetje op je wangen voor een gezond kleurtje.

Weten welke voeding je kater voorkomt en herstelt? Klik dan hier.