Heftige oud en nieuw gehad? Dan is het niet heel gek dat de ochtend ietwat stroef zullen verlopen met een bonkend hoofd en vermoeidheid. Een stevig ontbijtje kun je daarom goed gebruiken. Voor welke katerontbijtjes ga jij?

Groente omelet

Eieren zijn je redder in nood als je te diep in het glaasje hebt gekeken. Ei zorgt ervoor dat gifstoffen langzaam verdwijnen uit je lichaam, zodat je lever weer normaal kan functioneren. Voeg er verschillende soorten groenten aan toe zoals tomaat, paprika en lente ui. Makkelijk en lekker!

Foto via iStock 

Bananenpannenkoekjes

Banaan bevat veel kalium, wat goed is om een kater tegen te gaan en kan zorgen voor een flinke energieboost. Je kunt dit verwerken in een pannenkoek, die eenvoudig te bereiden is. Gooi een banaan, twee eieren en een schepje kaneelpoeder bij elkaar en prak dit tot een geheel. Gooi het beslag in de koekenpan en voilà: een heerlijk gezond ontbijtje.

Foto via iStock 

Havermout met blauwe bessen

Een kommetje havermout met melk en verse blauwe bessen, valt niet te zwaar op je maag en het neutraliseert de zuren in je lichaam. Het bevat veel vitamines, die je na een carnavalsweekend zeker verliest.  Klinkt als een ideaal ontbijtje als je eigenlijk niet aan eten moet denken, toch?

Foto via iStock 

Smoothie

Een smoothie is een goede kater bestrijder. Je kunt er van alles aan toevoegen, maar kies voor ingrediënten die gunstig zijn voor je lichaam als je een kater hebt. Denk aan kokoswater of normaal water, om je vochtbalans weer op pijl te krijgen. Kies voor gember als je misselijk bent of je maag van slag is, gember heeft namelijk een kalmerende werking. Voeg avocado of spinazie aan je smoothie toe, omdat het goed vult.

Foto via iStock 

Laat die vette hap staan, kies voor een gezond ontbijtje en ga voor een snel herstel!