“Nou nog 1 drankje en dan ga ik echt…” Hoe vaak heb jij jezelf dat al wijs gemaakt en hoe vaak heb je je aan deze belofte gehouden? We herkennen ons vast allemaal wel in deze situatie. Je doorbreekt je belofte en de volgende dag kan je jezelf wel opgeven: de kater is real. Wil jij zo snel mogelijk van je kater af? Met deze katershot ben jij zo weer de oude.

Katershot

Dit drankje heeft meerdere functionele werkingen voor ons lichaam. Zo gaat de gember bijvoorbeeld de bekende misselijkheid bij het hebben van een kater tegen. Gember heeft daarnaast ook een kalmerende werking op je maag. De wortel zorgt voor extra vitamine B om je lever te helpen ontgiften en de rode biet reinigt bovendien ook nog eens je bloed. Dit wonderdrankje is tevens een belangrijke bron van vitamine C, kalium, magnesium, calcium en ijzer!

kater-shot-femfem

Ingrediënten:

– 100 g witte pitloze druiven
– 1 wortel
– 1 groene appel
– 1/2 rode biet
– 1 cm verse gember wortel
– 1 stukje citroen
– 1 theelepel olijfolie

Bereiding:

  • Was de druiven, wortel, groene appel en rode biet grondig.
  • Hak de wortel in kleine stukjes. Verwijder het klokhuis uit de appel en snijd de appel in kleine stukjes. Snijd de rode biet in dunne reepjes en hak 1 cm van de verse gemberwortel af. Rasp ondertussen de citroen.
  • Meng vervolgens alle ingrediënten in een blender gedurende 1-2 minuten tot dat er een fijne en gladde massa ontstaat. Serveer de kater shot in een longdrink glas en weg is je kater!

De volgende keer je kater voorkomen? Dat doe je zo