Katten worden vaak gezien als afstandelijk en terughouden. Maar niets blijkt minder waar! Wil je positive vibes only? Haal een kat in huis! Deze harige beestjes zouden namelijk helpen bij het verjagen van boze geesten, houden negativiteit thuis weg én zijn goed voor je ziel.

Als je een kat hebt kan je dit misschien wel herkennen: soms lijkt het alsof jouw fluffy friend dingen waarneemt die er volgens jou niet zijn. Gelukkig valt dit te verklaren door de wetenschap. Katten hebben namelijk speciale antennes waarmee ze frequenties op kunnen pakken, die voor mensen onmogelijk waar te nemen zijn.

Katten en verborgen dimensies

Het wordt nog gekker. Een onderzoek heeft recent bevestigd dat katten, door hun sterke gevoeligheid voor frequenties, in contact kunnen komen met verborgen dimensies. Deze dimensies kunnen we als mens niet zien! Een andere studie door de City University van Londen toonde aan dat een heleboel katten in Engeland frequenties kunnen waarnemen, die voor mensen onmogelijk op te merken zijn. Hoe komt dit? Dit heeft alles te maken met een soort ultraviolet licht. Dit licht gaat van rood naar paars, en wij kunnen het niet zien. Katten daarentegen, lukt dit wel.

Het volgende onderzoek van Medical News Today toonde aan dat 30 procent van de mensen gelooft dat hun huisdier hen beschermt tegen geesten en spoken. Aan dit onderzoek deden 2000 baasjes mee. Volgens de baasjes zouden hun honden en katten hen waarschuwen tegen bovennatuurlijke “wezens” door te blaffen, grommen of in de ruimte te staren.

Schermafbeelding 2021-11-09 om 09.55.44

Zijn huisdieren paranormaal begaafd?

Volgens verschillende enquêtes, voelen huisdieren het aan als een familielid thuiskomt of juist net de deur uit wil gaan. Volgens anderen weten de viervoeters zelfs wanneer het tijd is voor bijvoorbeeld het avondeten. Huisdieren kunnen subtiele veranderingen in ons gedrag en omgeving waarnemen. Ze kunnen snel routines herkennen, en zullen dus ook weten wanneer hun baasjes thuiskomen, gaan eten en slapen.

Maar, er is meer. Ongeveer 75% van de baasjes gelooft erin dat hun huisdier kan voorspellen wanneer hij/zij ziek wordt. Hoewel dit onrealistisch kan lijken, is deze overtuiging niet vergezocht. Een onderzoek van Medical News Today liet zien dat twee getrainede honden in staat waren om prostaatkanker op te sporen met het gebruik van urinemonsters. Dit lukte met een slagingspercentage van 98%.

Lees ook: Herkenbaar? Het bewijs dat katten érg flexibel zijn