Je leest het goed, in Japan bestaat er een eiland waar meer katten wonen dan mensen. De bewoners van het eiland voeren de beestjes, omdat ze geloven dat dit geluk brengt. In een korte tijd is het aantal uitgroeit tot 120 katten. En het goede nieuws is: je kunt ze zelf ook voeren. Met wie ga jij dit eiland opzoeken?

katteneiland

Aanbeden

De katten worden op het eiland Tashirojima beschouwt als echte koningen. Ze werden vroeger naar dit eiland gebracht om een muizenplaag te voorkomen. De beestjes worden gevoed door de bewoners van het eiland, omdat ze geloven dat katten zorgen voor geluk en rijkdom in het leven. Het bestrijden van muizen is in ieder geval goed gelukt, want die zie je niet meer :).

katteneiland

Foto via: colourfulrebel

Obsessed

Heel Japan is obsessed met het aanschaffen van katten. Zo vind je veel kattencafe’s en er bestaan zelfs speciale kattenkinderboerderijen met voldoende kattenvoer voor alle beestjes. Leuk feitje: Japan is Hello Kitty’s geboorteplaats! Naast de liefde voor katten heeft Japan nog meer bijzondere obsessies met dieren. Zo hebben ze een egel café waar je onbeperkt egels kunt knuffelen en zelfs een konijneneiland. Niets is te gek in Japan!

eiland

Foto via: nippon-zasshi

Geen kattenfan? Dan is deze hondenbar echt iets voor jou!